Avanti wint van de wind

Sport 67 keer gelezen

Pijnacker - Het spelen van een wedstrijd met veel wind op een open korfbalveld is als een lot uit de loterij. Het was Avanti dat deze dag het lot pakte en met een 11-8 overwinning van het veld stapte.

Na de nederlaag vorige week tegen koploper IJsselvogels was het zaak om de punten in eigen huis te houden. In de eerste klasse promoveren dit seizoen de nummers ??n en twee en Avanti wil graag daarbij horen. Met het gelijke spel bij ODO en het verlies tegen IJsselvogels mogen er niet al teveel punten meer verspeeld worden. Waren de weersomstandigheden deze veldcompetitie tot nu toe uitstekend geweest, deze zaterdag deed de herfst van zich horen. De wind gierde over het veld en bij het inschieten werd al duidelijk dat het een bijzondere wedstrijd zou worden.

Avanti begon de eerste helft met wind tegen en de aanvallen moesten in de kleine ruimte achter de korf opgezet worden. Vitesse kwam via een vrije bal van Remco den Otter op 0-1 gevolgd door een balletje achter de korf van Colin van der Zanden (1-1). De ploeg uit Barendrecht kampt met een aantal langdurige blessures (twee dames met gescheurde kruisbanden) en kon deze competitie de favorietenstatus nog niet waarmaken. Tegen Avanti kon Vitesse met windje mee in de eerste helft steeds de leiding nemen en in de tweede aanval al gelijk de eerste twee puntenvoorsprong pakken (1-3). Na de 2-3 van Colin van der Zanden liepen ze zelfs uit naar 2-5. Op 2-4 kreeg Avanti nog een strafworp maar die was met de storm tegen niet te maken. Toch kwam Avanti zeer knap terug en in de laatste twee minuten waren het Ronald Struijk en Fenna Teunissen die de achterstand terug brachten tot een miniem verschil (4-5).

In de tweede helft bleef Avanti aanvankelijk nog achter de scores van Vitesse aanlopen, maar na de 7-7 was het Ronald Struijk die met twee puntgave treffers Avanti de eerste voorsprong bracht (9-7). Avanti stopte veel energie in de wedstrijd en dat betaalde zich uit. Met de 10-7 van Colin van der Zanden zes minuten voor tijd was de wedstrijd in deze weersomstandigheden gespeeld. Na de 10-8 was het slotakkoord voor de weer ouderwets spelende David Post die de eindstand op 11-8 bracht met een balletje onder de korf.

Doelpunten: Colin van der Zanden (4), Ronald Struijk (3), Fenna Teunissen (2), David Post en Mariska Zuidervaart.