Ruiterpadenplan Pijnacker-Nootdorp

Gemeente 91 keer gelezen

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een prachtig groengebied, wat een groot onderdeel is van de Groenblauwe Slinger

.

Binnen dit natuur- en recreatiegebied bevinden zich een groot aantal maneges en maar weinig ruiterpaden. De behoefte aan ruiterpaden is groot. De gemeente streeft naar een gevarieerd recreatief groengebied waar ruiterpaden deel van uitmaken. Daarom is gezamenlijk met gebiedsbeheerders, buurgemeenten, maneges en ruiters gewerkt aan het Ruiterpadenplan voor de gemeente.

Ruitersport is op voetbal na de tweede meest beoefende sport van Nederland. Nederland telt zo?n 432.000 ruitersport beoefenaars, 20% hiervan beoefent de sport in de provincie Zuid-Holland.

In het ruiterpadenplan staat een beschrijving en een kaart waarop een netwerk van ruiterpaden en routes wordt beschreven en aansluit op de omliggende groengebieden van de buurgemeenten.

Ter inzage

Het ruiterpadenplan ligt ter inzage bij het gemeentekantoor in Pijnacker van 1 oktober tot en met 5 november. Ook staat het stuk op www.pijnacker-nootdorp.nl onder Inwoners > Plannen. Tijdens de inzagentermijn kunt u schriftelijk een inspraakreactie naar voren brengen bij het college van burgemeesters en wethouders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant