Avanti verliest van koploper IJsselvogel

Sport 188 keer gelezen

Pijnacker - Avanti heeft zijn meerdere moeten erkennen in IJsselvogels. Een opgelopen vier doelpunten achterstand in de eerste helft is de ploeg uit Pijnacker niet meer te boven gekomen. Na een 5-9 ruststand eindigde de wedstrijd in een 14-19 nederlaag.

Avanti kwam net als vorige week in de wedstrijd tegen SDO moeilijk op gang. Aanvankelijk ging het scoreverloop nog gelijk op tot aan de 3-3, maar koploper IJsselvogels sloeg binnen vijf minuten zijn slag en liep uit naar 3-7. Dit was een behoorlijke tegenvaller, want normaal gesproken is de ploeg uit Moordrecht een tegenstander die Avanti wel ligt. Van de laatste tien ontmoetingen had Avanti er negen gewonnen en er werd altijd veel gescoord tegen IJsselvogels. En misschien zit hem daar wel de verklaring dat Avanti niet in staat was om zich over deze achterstand heen te vechten. Bij de rust zat de marge nog steeds op vier (5-9).

Direct na rust nam de koploper weer het heft in handen en scoorde het eerste doelpunt. Op 7-11 werd de volgende tik uitgedeeld en werd het 7-13. IJsselvogels heeft in Dirk Rijneveld een zeer makkelijk scorende speler die door Avanti niet aan banden gelegd kon worden. Maar ook de andere spelers en speelsters uit Moordrecht waren deze middag veel effectiever in hun schotpogingen dan Avanti. Coach Steven Mijnsbergen trachtte met het inbrengen van een aantal wissels en het intensief coachen langs de kant de wedstrijd nog te doen keren. Avanti kwam nog terug tot 11-14, maar miste een doorloop voor de 12-14.

IJsselvogels kreeg aan de andere kant een strafworp die wel benut werd en het gat was weer vier doelpunten. De wedstrijd werd vervolgens door IJsselvogels eenvoudig uitgespeeld en Avanti liep tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan. Eindstand 14-19.

Doelpunten: D? Post (3), Ronald Struijk (3), Judith Molijn (2), Fenna Teunissen (2), Laura van Leersum, David Post, Colin van der Zanden en Mariska Zuidervaart.

Zaterdag 3 oktober speelt Avanti wederom een thuiswedstrijd. De tegenstander is Vitesse uit Barendrecht. De wedstrijd begint om 15.30 uur en de toegang is gratis.