Handbalheren herstellen zich

Sport 40 keer gelezen

Pijnacker - Zondagmiddag 20 september heeft de herenselectie van Oliveo Handbal zich prima hersteld na de forse nederlaag een week eerder tegen het Leidschendamse EHC. In de thuiswedstrijd tegen de Nederlands Kampioen Veldhandbal, Ventura uit Schiedam, was een overwinning te veel gevraagd.

Na een goede wedstrijd was de nederlaag weliswaar ruim, 25-36, maar de handballers van coach Andr? de Waal lieten zien dat ze de stijgende lijn te pakken hebben.

Het jonge Oliveoteam probeert in extra wedstrijden meer ervaring op te doen voor het komende zaalseizoen. De herenselectie heeft zaterdagavond 19 september nog een intensieve en goede driekamp gespeeld in het Brabantse Waspik tegen teams uit de regionale en hoofdklasse.

In de eerste helft startte Oliveo met teveel respect voor het bezoekende Ventura, maar gaandeweg merkte het team dat er meer te halen viel. Aan de hand van de broers Mike en Dennis van Bemmelen zag Oliveo kans om een 6-11 achterstand te verkleinen tot een 14-16 stand bij rust. Vooral het gemak waarmee de ploeg via de flanken tot doelkansen kwam, was opvallend. Een tweede opvallend duo waren vader en zoon Van der Hoeven. Zowel A-junior Kevin, als routinier Angelo lieten zich voor eigen publiek van hun beste kant zien.

In de tweede helft kon Oliveo het gaatje niet dichten, maar het kon zich wel redelijk staande houden. Wel ontstonden er problemen met de rechterhoekaanvaller die de verdediging telkens te slim af was.

Langzaam vergrootte Ventura de voorsprong, maar veel verder dan vier of vijf doelpunten kwam het niet. Het uitvallen van Roel de Jong 'nekte' de thuisploeg. De aanvoerder was al begonnen met een gekneusde duim, maar na een verdedigend blok kreeg hij teveel last van zijn hand.

De herenjunioren van Oliveo speelden 's middags eveneens thuis. Zij moesten het opnemen tegen het sterke HVV uit Voorschoten, dat vorig seizoen Nederlands Kampioen in de A-categorie was. Ook HA1 kon met opgeheven hoofd het handbalveld afstappen.