Avanti wint in doelpuntenfestijn

Sport 36 keer gelezen

Kamerik - Avanti heeft deze middag een visitekaartje afgegeven. SDO uit Kamerik werd met duidelijke cijfers van het veld geschoten. Na een ruststand van 5-11 finishte de ploeg van Steven Mijnsbergen met 11-24.

Bij de start van de wedstrijd leek het er nog niet op dat Avanti een gemakkelijke middag zou gaan beleven. SDO speelde lange aanvallen en had pech in de afronding, Avanti daarentegen was de bal vaak na ??n schot alweer kwijt. SDO scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd en de eerste lange aanval van Avanti leverde ook gelijk een doelpunt op. Via Ronald Struijk werd het 1-1. Zoals gezegd SDO kreeg wel de kansen in de beginfase maar was niet effectief genoeg in de afronding. De tweede aanval van Avanti was dit wel en binnen drie minuten lagen er twee in. Via Colin van der Zanden en Mariska Zuidervaart werd het 1-3. De eerste aanval van Avanti wist dit tempo nog niet over te pakken en coach Steven Mijnsbergen moest de zaak weer op scherp zetten, want het spel was nog niet goed genoeg. Avanti had tijd nodig om erin te komen. Maar na de 2-3 en de 2-4 ging het eindelijk lopen. Avanti liep weg naar vier doelpunten verschil (2-6) en bij 5-9 werd vlak voor rust de volgende slag geslagen. David Post en Mariska Zuidervaart zorgden voor een 5-11 ruststand.

In de tweede helft werd het kwaliteitsverschil steeds groter. Een goed combinerend Avanti wist kans na kans te cre?ren en met het windstille weer vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. Er werd meer dan in de eerste helft goed op het schot gespeeld en met een verzorgde rebound was het lekker schieten deze middag. Bij de stand 7-13 in het voordeel van Avanti werd de wedstrijd nog even vijf minuten stil gelegd voor een blessurebehandeling van D? Post. Bij een afvangduel was zijn onderarm in aanraking gekomen met de tanden van zijn tegenstander en zat er een enorme snee in zijn arm. Maar ingepakt en wel kon hij de wedstrijd vervolgen en daarna van afstand scoren (7-14). Avanti liep steeds verder weg van de tegenstander en Laura van Leersum en Sharon van der Meer werden ook nog in het veld gebracht. Het werd een waar schotfestijn en zeven minuten voor tijd lag de 20e treffer er al in. Zelfs op momenten dat er eigenlijk niet geschoten had mogen worden (geen rebound) werd er geschoten en gescoord en dan heeft de schutter altijd gelijk. Eindstand 11-24.

Volgende week komt koploper IJsselvogels op bezoek en dan kan Avanti zien waar ze echt staat.

Doelpunten: Colin van der Zanden (7), Mariska Zuidervaart (4), D? Post (3), Ronald Struijk (3), Kitty van der Ende (2), David Post (2), Fenna Teunissen (2) en Sharon van der Meer.