Restore-junioren heersen in het Westland

Sport 44 keer gelezen

De Westlandse wielerciteriums worden bij de junioren vooralsnog volledig gedomineerd door Restore Cycling. Maar ook bij de overige wedstrijden in Zuid-Holland kleurt het podium lichtblauw.

In Maasdijk was Bas Krauwel op 30 juni de sterkte van een kopgroep van zes renners, waarvan vijf van Restore Cycling. Milan van den Ende sprong twee ronden voor het einde weg, maar vlak voor de streep werd hij geklopt door Bas Krauwel, Jelle Lugten en Ricky Smit. Achter Milan werd Rune van der Meijden 5e. Marijn Abbenhuijs (8), Bram Berkhout (9) en Robin de Vries (10), maakte de Restore-overheersing compleet.

Van voren

Ook in Leiderdorp was het zondag 5 juli overwegend Restore Cycling wat de klok sloeg. Dit keer was het Jelle Lugten die de sterkste was, voor Ricky Smit en Rune van der Meijden. Met Bram Berkhout (5) en Jack de Koning (8) stonden er weer vijf Restore-junioren bij de eerste tien. Danny van der Sman (12) en Robin de Vries (19) lieten zich eveneens goed van voren zien. Milan van den Ende behaalde dit weekend overigens een mooie tweede plaats in België.

Moskou

In Kwintsheul weliswaar geen lichtblauw op het hoogste blok van het podium, maar wel Restore! Nationaal kampioen bij de junioren, Dylan van Baarle, werkt als lid van de nationale selectie momenteel een druk programma af. Vorige week reed hij een sterk Europees Kampioenschap in België. Dat leverde hem een plaats op in de Nederlandse selectie voor het WK in Moskou begin augustus. Tussendoor pakt de 17-jarige Restore-junior uit Zoetermeer ook zijn criteriums mee.

Ongenaakbaar

In Kwintsheul ging hij er al in de eerste ronde vandoor samen met ploeggenoot Bas Krauwel. Dylan won en klom in zijn rood-wit-blauwe tricot op het podium, Bas werd tweede. Achter dit ongenaakbare tweetal gingen twee Restore-renners op solo-avontuur. Dat leverde Jesper Schipper een derde plaats op en Marijn Abbenhuijs een vierde. Bram Berkhout en Jack de Koning sprintten ook in Kwintsheul naar een top-10 notering. Voor de junioren is het volgende Westlandse criterium op zondag 26 juli in Poeldijk.