DEOGirls vierde bij finale straatvoetbal

Sport 33 keer gelezen

Nootdorp/Amsterdam - Op de Dam in Amsterdam was 4 juli de finale van het Nederlands kampioenschap straatvoetbal. De DEO Girls hadden zich na twee voorrondes geplaatst voor dat NK. De DEO Girls zijn uiteindelijk vierde geworden.

Straatvoetbal wordt uiteraard gewoon op straat gespeeld: vier tegen vier op een ‘veldje van twintig bij veertig meter. Fysiek contact mag niet omdat een valpartij op stenen of asfalt meteen tot flinke verwondingen kan leiden. Dus gaat het om snelheid, techniek, slimmigheid en combinatievermogen. Dat is en was bij de DEO Girls al het hele seizoen in ruime mate aanwezig. Dus kwam het team onder leiding van Rob van de Sande de voorrondes goed door. De finale was andere koek: nu waren er louter topteams.

In de poule werden de DEO Girls tweede en de strijd om de derde en de vierde plaats ging net verloren, maar vierde van Nederland is niet slecht voor de DEO Girls, temidden van een totaal van 42.000 deelneemsters die door het hele land heen aan de voorrondes meededen. De DEO Girls die allemaal geboren zijn na 1 januari 1998 – ongeveer de helft is tien en de andere helft elf - hebben het goed gedaan. Sanne van de Sande, Valisha Jutte, Joyce de Koning, Suzan Verwaaijen en Leonie Sprengers kunnen terug kijken op een heel geslaagd NK. Na de succesvolle voorrondes bij Vitesse Delft en op de Markt in Delft, mogen de meisjes content zijn met het verloop van de finale.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant