Van de Gevel wil duidelijkheid Stanislas

Actueel 72 keer gelezen

Pijnacker - De partij Eerlijk Alternatief van Hanneke van de Gevel en Bert van Tilburg, een afsplitsing van de PvdA, wil op korte termijn duidelijkheid van het College van Pijnacker-Nootdorp over hoe het StanislasCollege is omgegaan met het nieuws rondom een pedofiele ex-leraar.

Deze week werd bekend dat een oud-leraar van de school aan de Meidoornlaan in Pijnacker, zijn eigen dochter, een vriendinnetje van zijn dochter en zijn twee pleegkinderen ernstig seksueel heeft misbruikt. Zowel de school als het Openbaar Ministerie stellen dat er geen aanwijzingen zijn van misbruik op de school.

Van de Gevel vindt het opmerkelijk dat kinderen, ouders en docenten niet zijn geïnformeerd. "Kinderen van het Stanislas hebben dit schooljaar gehoord dat hun muziekleraar overspannen was. Een aantal kinderen heeft na deze mededeling geld ingezameld om een kaart en een cadeau te kopen om hem sterkte te wensen", schrijft ze op haar website.

Een bron vanuit het Stanislas meldde eerder vandaag dat de leerkrachten vorige week in een mailtje op de hoogte zijn gebracht van de zaak. Het is niet bekend of het bestuur al langere tijd op de hoogte was van het strafrechtelijk onderzoek naar de 40-jarige Gouwenaar. Hij hoorde vandaag zes jaar cel tegen zich eisen.

Eis: 6 jaar cel voor ex-leraar Stanislas

Leraar verdacht van seksueel misbruik

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant