Eis: 6 jaar cel voor ex-leraar Stanislas

Actueel 758 keer gelezen

Gouda/Pijnacker - Tegen een voormalig docent van het Stanislascollege in Pijnacker is afgelopen maandag zes jaar cel geëist.

De 40-jarige Gouwenaar pleegde ernstig seksueelmisbruik met zijn eigen dochter, twee pleegzoons en een vriendinnetje van zijn dochter. Volgens het Openbaar Ministerie is niet gebleken dat hij zich heeft vergrepen aan kinderen van de school, waar hij overigens al enige tijd geleden is ontslagen.

De pedofiel viel door de mand toen hij vorig jaar ontucht wilde plegen met een vriendinnetje van zijn dochter. Volgens het Algemeen Dagblad haalde hij vanaf 1997 al kinderporno van het internet en toen zijn vrouw een weekje weg was, vergreep hij zich aan zijn eigen dochter. Dit misbruik ging door tot haar achtste. Zijn twee pleegzoons moesten onder dwang seksuele handelingen verrichten bij zijn eigen dochtertje. De officier van justitie noemt de man intelligent met een ziekelijke stoornis.

Zijn ex-vrouw heeft een contactverbod aangevraagd bij de rechter en eist duizenden euro’s schadevergoeding.

Geschokt

Volgens een zeer betrouwbare bron binnen het Stanislas hebben leerkrachten van de school geschokt gereageerd op het nieuws. “Vorige week pas zijn de leraren via een mailtje van de directie op de hoogte gebracht. Wij wisten van niets. Die man werd vorig jaar ineens niet meer gezien op school. Veel leerkrachten kennen deze man niet eens, omdat hij maar zeven maanden actief is geweest op de school.”

Van de Gevel wil duidelijkheid Stanislas

Leraar verdacht van seksueel misbruik

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant