Handbalheren in de race met Hercules

Sport 34 keer gelezen

Barendrecht - De handbalheren van Oliveo zijn er zondag 7 juni niet in geslaagd om de koppositie vast te houden in de tweede klasse. In Barendrecht verloor het team van André de Waal na een spannende wedstrijd met 28-27 van Savosa, waardoor concurrent Hercules de leiding overneemt op basis van een beter doelsaldo. Beide ploegen hebben met zestien punten nog één wedstrijd te gaan. Bij gelijke eindstand volgt een beslissingswedstrijd.

Oliveo wist dat het niet gemakkelijk zou worden tegen de zaalkampioen Savosa; in de drie eerdere ontmoetingen wist het nog niet te winnen. Enigszins gespannen begon Oliveo aan de wedstrijd, waardoor het de eerste helft geen vat kreeg op de tegenstander. Veel moeite had de verdediging met het afstoppen van de rechteropbouwer en ook de cirkelspeler gaf Oliveo regelmatig het nakijken.

Toch ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Aanvallend liet Oliveo prima handbal zien, maar Savosa buitte overtalsituaties beter uit en profiteerde van enkele missers van afstand. Met rust stond het 15-13.