Basisschool De Winde houdt reünie

Actueel 314 keer gelezen

De Nootdorpse basisschool De Winde houdt op zaterdag 6 juni een reünie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de school. De bijeenkomst is van 13.00 tot 17.00 uur in het hoofdgebouw aan de Sijtwinde 115. De reünie is de afsluiting van de Feestweek van De Winde, van 2 tot 5 juni.

Meer dan honderd oud-leerlingen en oud-leerkrachten hebben zich al aangemeld voor de nostalgische middag. Aanmelden voor de reünie is nog mogelijk via de website van de openbare basisschool: www.obsdewinde.nl Voor meer informatie kan men bellen met De Winde: 015-3102000.

De basisschool ging open op 4 september 1959, op de huidige locatie van voetbalvereniging RKDEO. De school heette toen nog niet De Winde, maar stond bekend als de OLS van Nootdorp. Deze school begon met zestien leerlingen en één onderwijzers, mevrouw J. Dirkse.

De instelling vulde een leemte, want na het opheffen in 1933 van de Tweemans-school bleef Nootdorp 25 jaar verstoken van openbaar lager onderwijs. Met paard en wagen werden de kinderen naar Pijnacker, en later Delft, gebracht. De nieuwe school groeide hard en in 1975 kreeg ze een permanent onderkomen, in de wijk ‘Vrouwtjesland’. Een van de zes lokalen werd gebruikt door kleuterschool Krummeloord. Het nieuwe gebouw is de huidige dependance aan de Sytwinde. In 1975 werd de naam De Winde voor het eerste gebruikt.

In 1979 wordt mevruwe Dirkse  opgevolgd door C.de Groot, nog steeds directeur. In 1996 is de Winde zodanig gegroeid dat ze uitwijkt naar een dependance aan de Kievitsbloem. In 2001 betrekt De Winde een nieuw permanent schoolgebouw aan de Poort in de wijk ’s Gravenhout dat de noodlokalen aan de Kievitsbloem overbodig maakt. De school telt nu ruim vierhonderd leerlingen en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren stabiel blijft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant