Vakantie voor eerste team Avanti

Sport 67 keer gelezen

Zwijndrecht/Pijnacker - Avanti heeft zich definitief veilig gespeeld. Een uitstekende eerste helft tegen kampioen Albatros legde de basis voor de 19-14 overwinning waardoor de Pijnackernaren ook volgend seizoen in de eerste klasse uitkomen.

Avanti was theoretisch nog niet vrij van degradatiezorgen en had geen zin om afhankelijk te zijn van de uitslagen van de concurrentie. Het wist dus wat de taak van deze middag was: minimaal één punt halen. Voor de wedstrijd werd Albatros gefeliciteerd met het vorige week behaalde kampioenschap en aanvoerder Dé Post gaf de aanvoerder van Albatros een fles champagne cadeau. Dit was tevens het laatste cadeautje dat door Avanti deze middag geschonken werd.

Avanti speelde een prima eerste helft. De combinaties verliepen vlot en de aanvallen werden in hoog tempo opgezet. Dat werd ook tot uitdrukking gebracht in het scoreverloop. Colin van der Zanden opende de score en na de 1-1 liep Avanti weg naar een 1-6 voorsprong via doelpunten van David Post, Ronald Struijk 2x en Dé Post 2x. Tot aan de rust kon Avanti een ruime voorsprong behouden (6-10).

Na de rust scoorde Dé Post de eerste treffer maar toen zakte het spel van Avanti enigszins in. Men vond elkaar even niet meer zo gemakkelijk in de aanval en het tempo was te laag. Verdedigend liet de ploeg zich ook even net wat te gemakkelijk voorbij lopen en zo kwam Albatros weer terug tot 9-11. Tot de 12-14 bleef de marge twee. Beide ploegen wisselden vervolgens volop en bij Avanti kwamen Judith Molijn en Laura van Leersum nog in het veld voor Kitty van der Ende en Kirsten Post. In de laatste tien minuten herpakte Avanti zich en maakte het karwei prima af. David Post en Ronald Struijk brachten de marge op vier (12-16), waarna Fenna Teunissen, Laura van Leersum en Dé Post voor het slotaccoord zorgden. Eindstand 14-19.

Dit was de laatste competitiewedstrijd van Avanti en de ploeg van Steven Mijnsbergen heeft zichzelf helemaal vrij van zorgen gespeeld. Het is jammer van de mindere eerste helft van de veldcompetitie waarin veel punten verloren werden, want er had dit veldseizoen duidelijk meer ingezeten. Van elke ploeg in deze poule heeft Avanti namelijk een keer gewonnen en daarmee gedemonstreerd dat ze meer in hun mars hebben dan de stand in de competitie suggereert.

Doelpunten: Dé Post (4), Colin van der Zanden (4), David Post (3), Ronald Struijk (3), Fenna Teunissen (2), Mariska Zuidervaart (2) en Laura van Leersum.