Avanti doet goede zaken

Sport 39 keer gelezen

Pijnacker - Avanti behaalde een zeer belangrijke en nuttige overwinning in en tegen Nieuwerkerk. Na een 4-4 stand bij rust sloeg Avanti in de laatste twintig minuten van de wedstrijd toe. Eindstand 7-10.

Avanti was nog lang niet veilig en wist dat een overwinning in Nieuwerkerk iets meer lucht zou geven. In de thuiswedstrijd had Avanti met 7-9 verloren, maar de ploeg van Steven Mijnsbergen is sinds de zaalcompetitie beter in vorm. Met een forse wind over het veld haalden beide ploegen niet het gebruikelijke scoringspercentage. Avanti startte bovendien wat slordig aan de wedstrijd met een aantal plaats- en loopfouten. Toch was het scoreverloop in het voordeel van de ploeg uit Pijnacker. Na de 0-1 van Dé Post en de 1-1 pakte de tweede aanval het volle rendement uit hun aanval. Via Ronald Struijk (doorloop) en Mariska Zuidervaart (strafworp) werd het 1-3. Na de 2-3 en de 2-4 van Fenna Teunissen kwam Avanti een kwartier niet meer tot scoren. Nieuwerkerk deed dit wel en trok vlak voor rust de stand weer gelijk 4-4.

Avanti speelde in de tweede helft met de wind tegen en Nieuwerkerk had de wind mee. Met veel onderscheppingen van David Post in de verdediging kreeg de Avanti-aanval veel ballen. Met daarnaast een goede aanvallende rebound werd er schot op schot gelost en Dé Post en Colin van der Zanden waren snel succesvol zodat het na vijf minuten 4-6 stond. Twee zuivere damesschoten betekenden even snel weer 6-6. Maar ook de Avanti-dames lieten zich niet onbetuigd en zouden uiteindelijk de wedstrijd voor Avanti in scorend opzicht beslissen. Het was Fenna Teunissen die de 6-7 en de 6-8 maakte, gevolgd door een afstandsschot van Mariska Zuidervaart. Na de 7-9 werd Judith Molijn in het veld gebracht en haar eerste schot was direct een voltreffer 7-10. De wedstrijd was toen beslist en Avanti haalde zeer belangrijke punten binnen. Eindstand 7-10.

Door deze overwinning doet Avanti goede zaken. Theoretisch is de ploeg van Steven Mijnsbergen echter nog niet veilig. Wanneer Avanti volgende week verliest van kampioen Albatros en de uitslagen van de andere wedstrijden vallen net wat verkeerd dan loopt Avanti nog het risico van een promotie/degradatiewedstrijd.

Doelpunten: Fenna Teunissen (3), Mariska Zuidervaart (2), Dé Post (2), Judith Molijn, Ronald Struijk en Colin van der Zanden.