Sportclub Leidschenveen geeft op

Sport 35 keer gelezen

Regio - Sportclub Leidschenveen heeft de strijd opgegeven. Al eerder gaf SCL aan te willen stoppen bij gebrek aan politieke steun, maar nu de PvdA-fractie in de Haagse gemeenteraad de club ook laat vallen, moet de poging een doorstart te maken worden opgegeven.

“Wij hadden op 9 maart bij monde van Gerard Verspui van de PvdA het bericht gekregen dat de PvdA, als grootste raadsfractie, vond dat SCL alsnog moest landen op sportpark de Dijken. Een sportpark dat er is gekomen door acties van het Wijkberaad Leidschenveen, dat tevens initiatiefnemer is van SCL”, aldus het bestuur van SCL. De PvdA zou haar steun ingetrokken hebben, nadat de verantwoordelijk wethouder Dekker had gedreigd met een coalitiecrisis, zo beweert SCL.

“Er is door de directie sport een vertragingsproces gestart waardoor onze doorstart eigenlijk op voorhand geen kans van slagen had. Wij hadden gedacht dat de PvdA-fractie oprecht was om ons een doorstart te kunnen laten maken. Zwemvereniging DES en andere sportclubs stonden al klaar om met ons in een stichting samen te werken zodat wij een grote onmi-sportorganisatie zouden worden. Nu zijn wij genoodzaakt te stoppen omdat de politieke krachten die ons blijven tegenwerken niet overwinbaar blijken te zijn. Er is namelijk geen politieke wil om op te komen voor het belang in Leidschenveen.” In een brief aan haar leden biedt SCL haar excuses aan dat zij toch “tegen beter weten in” heeft gemeend door te moeten gaan.

“Wij hebben u vertrouwen gegeven om bij ons te kunnen sporten. Nu vertellen wij u dat u een andere vereniging moet zoeken. Wij zijn vooralsnog uitgestreden. Bedankt, voor al het vertrouwen dat u in ons heeft gesteld”, aldus het bestuur van SCL.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant