Avanti wint van angstgegner

Sport 33 keer gelezen

Pijnacker - Avanti is VEO als tegenstander veelvuldig tegengekomen en meestentijds trok de ploeg uit Pijnacker aan het kortste eind. Maar afgelopen zaterdag heeft Avanti geen moment achter gestaan en na een 9-8 voorsprong bij rust werd er zeer verdiend met 19-16 gewonnen.

Na de zeperd in de thuiswedstrijd tegen KOAG was Avanti er alles aan gelegen om te breken met de resultaten uit het verleden. Tegenstander VEO is de afgelopen jaren te sterk gebleken voor Avanti. Maar een teleurstellend zaalseizoen voor de Voorburgers (degradatie in overgangsklasse) in combinatie met een aantal blessures maakte dat Avanti geloofde deze keer wel kans te maken op een overwinning.

En vanaf de eerste minuut straalde de wil om te winnen af van de ploeg van Steven Mijnsbergen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg moet er nog een aantal punten behaald worden om weg te blijven van de onderste plaatsen.

Avanti opende de wedstrijd sterk. De eerste aanval pakte direct een twee puntenmarge via twee schoten van de vandaag messcherpe aanvoerder Dé Post. En ook de tweede aanval was gelijk succesvol: na een doorbraak van Ronald Struijk werd David Post vrijgespeeld die de 3-0 liet aantekenen. Tot aan de 5-3 bleef het verschil twee doelpunten. Maar de eerste aanval van Avanti pakte wederom de volle winst uit hun aanval en het werd 7-3. Deze middag zou de eerste vakkencombinatie het verschil maken. De eerste aanval van VEO kwam maar zeer moeizaam tot scoren door goed verdedigend werk van Avanti en Avanti's eerste aanval was beduidend succesvoller. Uiteindelijk zou Avanti in de eerste vakkencombinatie met 12-6 winnen en dat was bepalend voor de uiteindelijke winst. Voor het zover was, vond VEO voor de rust nog de aansluiting en gingen de ploegen met een 9-8 stand rusten.

Na de rust was het Fenna Teunissen die met een ringloos afstandschot de 10-8 op het bord bracht. Het tweede aanvalsvak van Avanti kreeg deze middag relatief iets minder tijd voor hun aanvallen, maar dankzij zeer goede rebound van David Post kon er per aanval veelvuldig geschoten worden en daar maakte Ronald Struijk in de tweede helft goed gebruik van. Het verschil bleef een tijd op twee doelpunten hangen maar via aanvoerder Dé Post werd het 15-11. Avanti speelde de wedstrijd goed uit en won verdiend met 19-16. Een zeer belangrijke overwinning van Avanti aangezien concurrenten Maassluis en ONDO ook punten pakten.

Doelpunten: Dé Post (8), Ronald Struijk (4), Fenna Teunissen (2), Colin van der Zanden (2), David Post, Kirsten Post en Mariska Zuidervaart.