Ian Thompson start rugbyclub in Nootdorp

Sport 190 keer gelezen

Nootdorp - Op 10 mei gaat er een nieuwe sport van start in Nootdorp. De Nederlandse Rugby League start met coaching en trainingsessies in een poging een rugbyclub op te starten in het dorp.

Ian Thompson, die op het hoogste professionele niveau heeft gespeelt in Engeland, heeft de overtuiging dat rugbyleague een nieuwe hit kan worden in onze regio. Sinds 2003 heeft hij in Rotterdam hier hard aan gewerkt en nu wil hij zijn aandacht vestigen op zijn eigen dorp, waar hij sinds 1998 woont met zijn vrouw die in Nootdorp is geboren. “In Nederland bestaat een Rugby Union competitie. De afgelopen zeven jaar ben ik hierbij betrokken geweest door diverse clubs te coachen. Rugby League is een totaal andere vorm van rugby waar de nadruk ligt op de behendigheid met de bal. We willen nu proberen een eigen competitie op te starten. Om te beginnen heb ik een aantal ervaren rugbyspelers uitgenodigd om te assisteren bij het vormen van een team in Nootdorp. Ik weet dat hier talent rondloopt en met het spelen van een paar wedstrijden in de zomermaanden kunnen mensen die niet bekend zijn met de sport de gelegenheid krijgen te kijken wat Rugby League precies inhoud en eventueel zelf ook een balletje meegooien”, laat Ian ons weten.

Barry Roijen is een uit Nootdorp afkomstige Rugby Union speler die met veel plezier speelt in de eerste divisie van Rugby Union in Nederland. De negentienjarige ex-voetballer van SV Nootdorp ging afgelopen jaar naar de rugbyclub in Hoek van Holland en heeft zich daar in korte tijd opgewerkt en maakt nu deel uit van de selectie. Hij maakte ook deel uit van het Zuid Holland Rugby League team dat vorige zomer speelde tegen een team van de Universiteit van Oxford. Barry ziet rugby nu als zijn nummer één sport en gelooft, net als Thompson, dat er in Nootdorp plaats is voor een rugby club die in de zomer zijn wedstrijden speelt. Als er genoeg interesse voor is, zal er een locale competitie gespeeld kunnen worden. Pijnacker, Ypenburg en Delft zijn hiervoor ook een potentieel doelwit. Iedereen die ouder is dan zestien en zin heeft om te komen kijken of mee wil doen met een trainingsessie, kan vanaf 10 mei iedere zondag om 14.00 uur terecht op het kunstgrasveld van SV Nootdorp. Voor meer informatie: nederlandrugbyleague.atspace.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant