Oliveo kampioen, Nootdorp tweedeklasser

Sport 100 keer gelezen

Pijnacker/Nootdorp - Door de 0-1 zege bij Mozaiek heeft Oliveo zondagmiddag de kampioenstitel binnengehaald. Een schitterende prestatie van de ploeg van scheidend trainer Edgar Kunz.

Oliveo komt volgend jaar dus uit in de tweede klas, waarin het dan in feite de opvolger wordt van het gedegradeerde RKDEO. Vooral in de tweede competitiehelft sleepte Oliveo veel punten in de wacht. De kampioenstreffer kwam op naam van Björn Rave, waarna het uiteraard groot feest werd in het kamp van de superboeren.

Ander goed nieuws is er van de zijde van SV Nootdorp dat zich onverwacht in de tweede klasse heeft weten te handhaven. Door een 1-8 monsterzege bij Haaglandia en de 2-3 nederlaag van Valken ’68 bij MVV’27, handhaaft SV Nootdorp zich door een beter doelsaldo. Valken ’68 moet nu promotiedegradatiewedstrijden voor behoud spelen.

Danny Wilschut scoorde driemaal en Jeroen van der Kooij benutte een strafschop. Ook Sander Jansen, Sam Ruinard en Akif Sen pakten een doelpuntje mee terwijl Haaglandia de bal eenmaal in eigen doel werkte.

DSVP won op eigen veld moeizaam met 2-1 van het al gedegradeerde Honselersdijk. De Pijnackerse ploeg had nog kans op een periodetitel, maar was afhankelijk van andere uitslagen. Die pakten ongelukkig uit. Degradatiekandidaat Kagia won met maar liefst 5-0 van RAS en pakte hierdoor, op doelsaldo, de derde periodetitel.

DSVP miste veel kansen. Pas in de tweede helft wist Johnny Verhoef de score te openen, kort daarna kwam Honselersdijk echter op 1-1. Bart Snijder scoorde nog wel winnende doelpunt, maar dit was te weinig voor de periodetitel.

Het al gedegradeerde RKDEO verloor de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-1 van Wilhelmus. Door een treffer van Rob van Hagen kwam DEO in de tweede helft op voorspong. Vijf minuten later was de stand (Brian Moen) al weer gelijk. Korte tijd later kwam Wilhelmus door Danny de Jel zelfs aan de leiding. DEO had nadien nog een paar goede mogelijkheden om tot de gelijkmaker te komen, maar die werden niet benut. De al veel besproken scheidsrechter Wagner vond het nodig om Eric Mooijman bij zijn afscheidswedstrijd van het veld te sturen. Jasper Schilperoort trof hetzelfde lof.