Voetbal: Oliveo nog geen kampioen

Sport 84 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - DSVP heeft zich door een 0-1 overwinning bij DWO in veiligheid gespeeld. In de beladen wedstrijd moest DWO winnen om directe degradatie te ontlopen en kon DSVP zich geen puntverlies kon veroorloven, omdat het dan in grote problemen zou komen.

De winnende treffer viel zeven minuten voor het eind. Met zijn eerste balcontact schoot Dennis van der Voort DSVP aan de leiding. Daarna schoot DWO de bal nog eenmaal tegen de paal en teisterde Johnny Verhoef namens DSVP de DWO-lat. In de spannende acht minuten extra speeltijd hield DSVP zich vervolgens staande.

Minder goed verging het SV Nootdorp dat op eigen veld met 0-4 van Lyra verloor. Nootdorp had zo nu en dan wel wat scoringsmogelijkheden, maar het was Lyra, dat al een periodetitel op zaak heeft, dat de doelpunten maakte. Zaterdag gaat Nootdorp op bezoek bij Haaglandia/Winston. Verlies betekent degradatie en bij een gelijkspel volgt er een nacompetitie met de kans om degradatie nog te omzeilen. In Rijswijk zal Nootdorp dan uit een nader vaatje moeten tappen dan afgelopen zaterdag. ”Het was veel te slap”, vond trainer Schellevis.

Oliveo ligt goed op koers voor het kampioenschap door met 3-0 van DHL te winnen. Door een eigen doelpunt van DHL konden de “superboeren” al met voorsprong de rust in gaan. In de tweede helft benutte Björn Raven een terecht toegekende strafschop nadat DHL-doelman John Gillemans invaller Mike van Duinen had getorpedeerd. In de slotfase bepaalde Van Duinen de einduitslag op 3-0. Omdat SVV/SMC met 0-3 bij Delfia won, kon Oliveo zich nog geen kampioen noemen. Dat moet volgende week bij Mozaiek dan maar gebeuren!

Het al gedegradeerde RKDEO verloor ook de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het was HMSH dat, na een 0-0 ruststand, met 0-2 aan het langste eind trok. Het was de laatste wedstrijd bij DEO voor trainer Corné van Doorn, hij gaat bij Velo aan de slag. Ook doelman Hendriks maakt de overstap naar deze Westlandse ploeg. De wedstrijd stond ook in het teken van het afscheid van Eric Mooijman (33), die 15 seizoenen in het eerste team heeft gespeeld, Hij gaat in een lager team spelen. Bij de publiekswissel kreeg de clubman pur sang een ovationeel applaus van zijn supporters.