Oliveo kan zondag al kampioen worden

Sport 29 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond is het groot feest op Sportpark De Groene Wijdte, met de eerste Grote Feestavond van de Oranjevereniging, maar het kan zomaar gebeuren dat het feest zondag een vervolg krijgt: als Oliveo thuis van DHL wint en SVVSMC verspeelt punten tegen Delfia, kan de kampioensvlag in top.

“Wij zijn er nu zo dichtbij, nu moet het maar gebeuren ook.” Dat zegt de centrale verdediger Sjoerd Reinders. “Het hele seizoen was de sfeer zo: niets moet, alles mag, maar nu we op de eerste plaats staan en het in eigen hand hebben, mogen we het niet meer laten lopen.”

Met DHL heeft Oliveo nog een grote appel te schillen. In de uitwedstrijd werd een van de weinige nederlagen van dit seizoen geleden. “We hadden daar een off day. Stonden op tien meter te dekken en hebben nog geen drie keer de bal zuiver naar elkaar toe gespeeld. Dat moet echt anders en dat gaat deze keer ook anders. Iedereen is er op gebrand om zondag een overwinning en drie punten te pakken.”

Reinders gelooft niet dat er ineens extra veel spanning op de groep staat. “Dat valt wel mee. We hebben de laatste weken goed getraind. Iedereen is er serieus mee bezig, zonder dat het overdreven is. Behalve Benno Pruntel die er al heel lang uit is, is iedereen fit. Als we gewoon met zelfvertrouwen ons normale spel spelen, moeten we van DHL kunnen winnen. En wat SVVSMC dan doet, zien we vanzelf wel. Daar moeten we helemaal niet naar kijken. Het zou natuurlijk geweldig zijn om op eigen veld kampioen te worden, maar er komt daarna nog een wedstrijd, uit bij Mozaïek.”

Feest met disco

Of Oliveo nou zondag wint en kampioen wordt of niet, na afloop draait in de kantine Disco Galaxy, met als DJ Angelo van der Hoeven. Over het ‘Oranjefeestje’ van zaterdag zegt Sjoerd Reinders dat hij er zonder meer van uit gaat, dat alle selectiespelers van Oliveo rekening houden met ‘de volgende dag’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant