BGV buiten de regio op de kaart gezet

Sport 39 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen paasweekeinde schitterde een paarden zestal van ’t Blauw Gele Vendel op een kampioenschap in Brabant. Het belooft een mooi seizoen te worden.

In het hol van de leeuw, de provincie Noord-Brabant is toch het Mekka van de verenigingssport, maakt de zes amazones (en zevende reserveruiter) grote indruk. Op manege In Den Goubergh in Roosendaal werd de eerste stap gezet naar een mooi seizoen. Het zestal wat uitkwam in de klasse M stak met kop en schouders boven de West-Brabantse formaties uit. “Hier hadden wat meer teams van dit kaliber moeten rijden”, laat commandant Ries van Kalmthout weten. “Daar kun je mee aan de weg timmeren. En je kunt laten zien hoe goede afdelingsdressuur er uit ziet.”

‘t Blauw Gele Vendel, eerder al enkele malen nationaal kampioen in deze klasse, maakte al indruk op het voorterrein. De équipe onder leiding van oud inwoner van Pijnacker en inmiddels sprundelse Ingrid Sonneveld straalde wat uit. Eenmaal in de ring ging het echt lopen. De amazones bleken individueel van wanten te weten. Constant werd in een aansprekend tempo voorwaarts gereden. Het wijken en het schouderbinnenwaarts gaan waren super goed. “We richten ons steeds op de landelijke kampioenschappen die later dit seizoen gaan komen”, vertelt tevens verenigingsinstructrice van de vereniging Ingrid Sonneveld. “Met het oog op deze wedstrijd zijn we twee maanden geleden begonnen met de trainingen. Het zijn allemaal ervaren amazonen met jong spul. Ze rijden nu voor het eerst in deze samenstelling. Ongelooflijk hoeveel en hoe snel de jonge paarden in zo’n zestal leren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant