Evaluatie parkeervergunningen Oranjewijk

Gemeente 372 keer gelezen

Nootdorp - Inwoners van de Nootdorpse Oranjewijk zijn nu meer tevreden over de parkeersituatie dan voor de invoering van het parkeren met een vergunning.

Dat blijkt uit een enquête, die werd gehouden in 2008. De gemeente ontving van 24 procent van de bewoners enquêtes retour. Een aantal bewoners vindt dat er soms onvoldoende parkeerplaatsen zijn. Vooral voor bezoekers is het lastig om te parkeren. Oorzaak hiervan is dat men ’s avonds en op zaterdag zonder vergunning parkeert. Diverse bewoners vinden dat daarop te weinig wordt gecontroleerd. Handhaving krijgt een onvoldoende.

Ook ondervinden bewoners overlast door geparkeerde aanhangwagens en van laden en lossen bij winkels. Sommigen vinden dat er voor de Rabobank te veel bezoekersplaatsen zijn gereserveerd en dat het vergunningengebied slecht met borden is aangegeven.

Controle

De gemeente spant zich in om parkeerhinder nog verder te beperken. Daarom controleert men sinds kort ook op zaterdagmiddag. Verder onderzoekt de gemeente de mogelijkheden om extra controleurs in te zetten. Overigens zijn er alleen controles als het vergunningparkeren geldt: maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 19.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur en op koopzondagen.

Herinrichting

Na de herinrichting komen er 37 nieuwe parkeerplaatsen voor vergunninghouders langs de Koningin Julianastraat en aan beide zijden van de Maria van Oosterwijckstraat en de Jhr. Van Hesselt van Dinterstraat. Ook komen er twaalf extra parkeerplaatsen achter de Rabobank. Hiervoor breidt de blauwe zone (die nu al in de Dorpsstraat geldt) uit, waar men maximaal twee uur mag parkeren. Na 18.00 uur zijn die plekken ook beschikbaar voor vergunninghouders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant