Avanti speelt gelijk tegen rivaal ONDO

Sport 78 keer gelezen

‘s Gravenzande – In een ongemeen spannende wedstrijd wist Avanti een gelijkspel te halen tegen ONDO. Na een 10-7 achterstand met rust, speelde Avanti een veel betere tweede helft en het wist vlak voor tijd een gelijkspel binnen te halen. Eindstand 19-19.

Het was drie weken geleden dat Avanti de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de zaal met 16-14 won van ONDO. Beide ploegen zijn in de veldcompetitie ook bij elkaar ingedeeld en daar strijden zij tegen degradatie. In de afgelopen jaren hebben beide teams veelvuldig tegen elkaar gespeeld en de gehanteerde speelstijlen zijn geenszins meer een verrassing.

Avanti speelde deze zaterdag compleet. Kitty van der Ende en Colin van der Zanden waren na hun enkelblessures weer wedstrijdfit. In de eerste helft was ONDO de betere ploeg, Avanti had meer moeite om tot goede aanvallen te komen. De doelpunten kwamen vooral uit standaardsituaties en kleine kansjes rond de korf. Halverwege de eerste helft had ONDO zelfs een voorsprong van vier doelpunten (7-3). De ploeg van Steven Mijnsbergen stond bij de rust met 10-7 achter en ONDO leek revanche te gaan nemen voor de verloren beslissingswedstrijd in de zaal.

Maar Avanti kwam na rust zeer sterk uit de kleedkamers en had binnen vier minuten de stand weer gelijk getrokken (10-10). Het scoreverloop ging toen volledig gelijk op waarbij ONDO steeds als eerste scoorde. Aanvoerder Barry Schep van ONDO miste op 13-12 een strafworp en Mariska Zuidervaart liet een paar minuten later zien hoe dat wel moet. Dus in plaats van 14-12 stond het weer gelijk (13-13). ONDO miste bij 17-17 weer een strafworp en Colin van der Zanden bracht Avanti toen de eerste voorsprong van de tweede helft (17-18) met nog drie minuten te spelen. Een nu wel door ONDO benutte strafworp betekende 18-18 gevolgd door een doorloopdoelpunt van Barry Schep. Maar Avanti kreeg in de laatste minuut nog een strafworp die door Mariska Zuidervaart koelbloedig werd benut. Eindstand 19-19.

Doelpunten: Dé Post (4), Colin van der Zanden (4), Mariska Zuidervaart (3), Kitty van der Ende (2), David Post (2), Ronald Struijk (2), Laura van Leersum en Fenna Teunissen.

Aanstaand weekeind is Avanti vrij van competitieverplichtingen en zaterdag 25 april wacht in Pijnacker de belangrijke confrontatie met hekkensluiter KOAG.