Work Support Paasloop op Tweede Paasdag

Sport 22 keer gelezen

Pijnacker - Voor de elfde keer is aanstaande maandag, Tweede Paasdag, de Work Support Paasloop. Die wordt georganiseerd door een comité van de IJsvereniging Pijnacker die meer doet dan alleen schaatsen.

In het najaar wordt vanuit De Tinteltent al heel lang de Run Bike Run georganiseerd en in het voorjaar de Paasloop, die nu voor het derde jaar de naam draagt van de hoofdsponsor Work Support. Een uitzendbureau dat onder meer actief is in de tuinbouw, met in deze regio grote klanten zoals: Duijvestijn Tomaten, Plantenkwekerij Leo Ammerlaan en ook Anthura.

Dankzij de hoofdsponsor en een groot aantal andere sponsoren, zoals de Rabobank Zuid-Holland Midden, kan de organisatie van de Paasloop leuke dingen doen voor de deelnemers. Alle deelnemers krijgen ieder jaar een aardigheidje na afloop en voor winnaars en verbeteraars van parcoursrecords heeft men leuke geldprijzen in petto. Redenen genoeg dus om mee te doen en meteen het Paasmaal er even af te lopen!

Mijlen

Bij De Tinteltent aan de Sportlaan/Noordkade gaat om 10.15 uur een jeugdloop van 1 mijl van start. Om 11.00 uur starten de 3, 5 en 10 mijl. De startschoten worden afgevuurd door niemand minder dan André van Leeuwen, de voorzitter van het veldritcomité in ruste.

Doorgaans zijn er 400 deelnemers uit de hele regio, want in het atletiekwereldje heeft de Paasloop een goede naam opgebouwd. Vorig jaar was het weer bar en boos, want ja: april doet wat hij wil. Het aantal lopers was met 292 toen wat minder maar nu wordt er mooi weer met meer deelnemers verwacht. Rond de vijftig vrijwilligers zullen op en rond het prachtig gelegen ‘natuurlijke’ parcours alles in goede banen leiden.

Morgen, in de Telstar Weekend, meer over de Paasloop en een hete primeur over Barbara de Loor! Barbara komt naar Pijnacker, maar meer onthullen we nog even niet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant