HCP wint met doorzettingsvermogen

Sport 40 keer gelezen

Pijnacker - Na het debacle van afgelopen weekend (10-0 verlies van de nummer 2, Gouda), was het aan de heren van Pijnacker om de ruggen te rechten en zich te richten op weer een lastig duel tegen de heren van de IJssel, die de derde plaats op de ranglijst innemen.

Na een ietwat stroeve start van de eerste helft ontstond een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. Uit een strafcorner scoorde de IJssel de 0-1, waarbij de lijnstop van Pijnacker niet volledig vrijuit ging. Vervolgens werd er door de scheidsrechters een opzettelijke overtreding binnen de cirkel geconstateerd en kreeg de IJssel zo’n tien minuten voor rust een strafbal. Deze werd ternauwernood benut, ondanks een goede reactie van keeper Jos Morsi: 0-2.

Vlak voor rust wist Pijnacker de verdiende aansluitingstreffer te maken. Ruben Dröge scoorde uit de rebound van een strafcorner, kort bij de paal. Langzaamaan kwam het besef bij Pijnacker dat er iets te halen viel en in de tweede helft werd er dan ook hartstochtelijk op zoek gegaan naar de gelijkmaker en die kwam er. Uit een strafcornervariant was het Dirk Hogerzeil die met een rake push het net wist te vinden: 2-2. Pijnacker ging vervolgens vol voor de zege en de kostbare drie punten. Het werd dan ook beloond voor het goede spel en doorzettingsvermogen toen uit een harde voorzet bij de tweede paal de bal kon worden ingepushed door Jefta Lentz.

Na nog enkele hachelijke momenten voor het Pijnackerse goal en het nodige kunst- en vliegwerk van de uitblinkende keeper Morsi kwam hiermee de eindstand op 3-2 en waren het publiek en de heren van Pijnacker de grote winnaar van de middag.

Zondag 26 april om 14.30 uur moet Pijnacker in en tegen Berkel aan de bak voor de strijd om de 6e plaats.