Avanti Kampioen!

Sport 47 keer gelezen

Rotterdam – Korfbalvereniging Avanti is kampioen geworden in de eerste klasse door de beslissingswedstrijd tegen medekoploper ONDO met 16-14 te winnen. Na een 8-6 voorsprong bij rust lukte het Avanti om deze in de tweede helft vast te houden.

De wedstrijd was eigenlijk al 's nachts begonnen, toen een aantal Avantianen het ONDO-clubhuis in ’s Gravenzande in wit plastic hadden ingepakt met een blauwe strik en een aantal blauwe leuzen. Eén daarvan was 1-0 en dat was ook zo. Kunstenaar Christo is beroemd geworden om het inpakken, maar het Avanti-legioen kan er ook wat van. De toon was gezet en het zou een memorabele dag in de geschiedenis van Avanti worden.

In de eerste helft kwam Avanti nog wel achter met 0-2, maar de ploeg van Steven Mijnsbergen herstelde zich snel. Via Colin van der Zanden, Fenna Teunissen, Ronald Struijk en Mariska Zuidervaart werd het 4-2. ONDO kwam toch weer langszij 4-5. Avanti leed in deze fase een paar maal balverlies in de aanval en ONDO profiteerde hiervan. Over het geheel genomen was de kampioenswedstrijd geen geniale wedstrijd, maar de spanning maakte veel goed. Waar ONDO vooral afhankelijk is van het scorende vermogen van Barry Schep en Art van de Velde, zijn het bij Avanti alle spelers die kunnen scoren. Het was dat Ronald Struijk deze dag veel pech had met schoten die net uit de korf draaide anders was de wedstrijd veel eerder beslist geweest. Nu ging het scoreverloop gelijk op tot 6-6 en sloeg Avanti voor de rust weer een gaatje van twee doelpunten via Mariska Zuidervaart en Ronald Struijk. Ruststand 8-6.

Na de rust scoorde Fenna Teunissen gelijk 9-6 en dat gaf Avanti ruimte. En toen Colin van der Zanden en Dé Post de 11 en 12-8 maakte, had Avanti de eerste vierpunten marge te pakken. Het meest briljante doelpunt van de avond kwam vervolgens op naam van David Post. Na een weergaloze onderscheppingsactie van Ronald Struijk werd David vrijgespeeld onder de korf en hij maakte de 13-8. ONDO ging toen wisselen en bracht een reboundheer in het vak bij Barry Schep en een extra aanvallende heer naast Art van de Velde. De wissels hadden even impact want ONDO kwam terug tot 13-11. Maar het was routinier Mariska Zuidervaart die er deze dag toch weer stond. Op de cruciale momenten ijskoud blijven en in de heksenketel koelbloedig strafworpen scoren. De 14-11 was een belangrijk doelpunt van haar. Avanti hield de marge op twee en won zeer verdiend met 16-14.

Na het laatste fluitsignaal ontplofte de WION-hal. Het Avanti-publiek stormde het veld in en er ontstond een fantastisch feestje. Aanvoerder Dé Post ging voorop in de polonaise, waar het publiek maar al te graag bij aansloot. De selectie ging later al feestend in de bus terug naar Pijnacker waar het feest nog vrolijk doorging.

Doelpunten: Colin van der Zanden (4), Mariska Zuidervaart (4), David Post (2), Ronald Struijk (2), Fenna Teunissen (2), Dé Post en Kirsten Post.