Avanti speelt beslissingswedstrijd

Sport 55 keer gelezen

Sliedrecht - Omdat Avanti en medekoploper ONDO hun laatste competitiewedstrijd wonnen moet een extra wedstrijd gaan bepalen wie er kampioen wordt en promoveert naar de overgangsklasse.

Aanstaande zaterdag staat deze beslissingswedstrijd gepland.

Toch heeft Avanti de punten in de laatste wedstrijd niet cadeau gekregen. Tegenstander Merwede kon vrijuit spelen en bezorgde de ploeg uit Pijnacker een zeer lastige middag. Aanvankelijk kwam Avanti nog wel op voorsprong, maar na de 2-4 liet de ploeg van Steven Mijnsbergen zich de kaas van het brood eten. De verdedigende rebound was niet op orde zodat Merwede aanval op aanval kon stapelen en de stand binnen vijf minuten omboog naar 5-4. Na de gelijkmaker van Kitty van der Ende liep Merwede weer uit naar een verschil van twee doelpunten. De roodwitten wisten deze marge bij de rust zelfs uit te breiden naar drie. Ruststand 10-7.

Avanti kwam fantastisch uit de kleedkamer. Vier doelpunten in vier minuten betekenden een 10-11 voorsprong en Avanti was weer volledig terug in de wedstrijd. Toch lukte het Avanti niet om helemaal erop en erover te gaan. Het snelle aanvalstempo werd niet vastgehouden en zo ontspon zich een mega spannende wedstrijd die voortdurend gelijk op ging. Bij 17-17 kreeg Merwede een strafworp mee, deze werd gemist maar op twee minuten en 36 seconden van het einde werd het toch 18-17 voor Merwede. Mariska Zuidervaart maakte direct de 18-18. Op 1 minuut en 15 seconden voor het laatste fluitsignaal was het aanvoerder Dé Post die 18-19 van afstand maakt en in de volgende aanval besliste Fenna Teunissen definitief de wedstrijd. Eindstand 18-20. Door een veel betere tweede helft die met 8-13 werd gewonnen heeft Avanti de twee punten mee naar huis genomen.

Doelpunten: Dé Post (6), Ronald Struijk (4), Fenna Teunissen (3), Mariska Zuidervaart (3), Kitty van der Ende (2) en Colin van der Zanden (2).

Aangezien medekoploper ONDO ook de laatste competitiewedstrijd won eindigden beide ploegen met 24 punten uit 14 wedstrijden op de eerste plaats. Een beslissingswedstrijd moet nu gaan uitmaken wie de kampioen wordt en promoveert naar de overgangsklasse. In de reguliere competitie won Avanti de thuiswedstrijd met 18-13 van ONDO, maar moest in ’s Gravenzande haar meerdere erkennen (16-15). Avanti en ONDO hebben de voorbije seizoenen vele malen tegen elkaar gespeeld en het zijn altijd zeer spannende wedstrijden op het scherpst van de snede. Bij het ter perse gaan van deze krant was de plaats van de beslissingswedstrijd nog niet bekend.