Avanti zet Maassluis eenvoudig opzij

Sport 64 keer gelezen

Pijnacker - Avanti had deze middag geen kind aan een teleurstellend Maassluis. Zonder zelf groots te spelen zette Avanti de tegenstander eenvoudig langs de kant. Na een 7-2 voorsprong bij rust drukte Avanti niet echt door en bleef de schade beperkt voor Maassluis. Eindstand 14-8.

Avanti startte deze wedstrijd met de van een blessure teruggekeerde David Post weer in de gelederen. In de eerste fase van de wedstrijd moest Avanti nog even zoeken naar de juiste combinaties. Het was Ronald Struijk die, van afstand, het eerste doelpunt van de middag scoorde. Na de 1-1 kreeg het tweede aanvalsvak tien minuten de gelegenheid om de eerste twee doelpuntenmarge te pakken. Dankzij Judith Molijn en Colin van der Zanden werd het 3-1. Gedurende de wedstrijd zou blijken dat het tweede aanvalsvak van Maassluis geen potten kon breken. Slechts ??n gescoorde strafworp zou het rendement van dit vak zijn. De eerste aanvalsvakken hielden elkaar qua scores aardig in evenwicht maar het was het tweede aanvalsvak van Avanti dat voortdurend het volle pond uit de aanvalstijd haalde. Na de 4-2 werd het dus 6-2. De rust werd bereikt met een 7-2 voorsprong voor Avanti. Avanti had deze wedstrijd zowel verdedigend als aanvallend veel meer de rebound dan Maassluis en maakte daarmee ook het verschil.

In het vorige seizoen had Avanti ook bij Maassluis in de competitie gezeten. In de uitwedstrijd had Avanti toen de punten in Maassluis moeten laten. Voor de wedstrijd waren de verwachtingen dat het misschien, net als vorige week tegen ODO, weer een gelijkopgaande strijd zou worden, maar daar was gedurende de hele wedstrijd geen sprake van. Na de 7-3 was het weer het tweede aanvalsvak dat toesloeg en er 9-3 van maakte. Coach Steven Mijnsbergen moest zijn manschappen wel bij de les houden want concentratieverlies lag op de loer. Avanti verdedigde niet altijd even scherp meer en gaf daarmee Maassluis de mogelijkheid om nog af en toe te scoren. Laura van Leersum, Koen Ruigrok en Sharon van der Meer werden in de tweede helft nog ingebracht. Het in groten getale opgekomen publiek had graag een meer spetterende wedstrijd willen zien, maar daar was Maassluis deze middag te zwak voor. Eindstand 14-8.

Doelpunten: David Post (3), D? Post (3), Colin van der Zanden (3), Judith Molijn (2), Ronald Struijk, Fenna Teunissen en Mariska Zuidervaart.