Stroeve start van Avanti

Sport 123 keer gelezen

Maasland - ODO uit is altijd lastig. Avanti speelde 14-14 gelijk en mocht daar gezien de 14-12 achterstand vlak voor tijd nog blij mee zijn. De echte scherpte ontbrak deze zaterdag en dat bezorgde Avanti een lastige middag.

Het begon al bij de start van de wedstrijd: verdedigend was Avanti nog niet helemaal bij de les en aanvallend werden er veel passingfouten gemaakt. ODO kwam op 2-0 na eerst nog een strafworp gemist te hebben. Door doelpunten van Judith Molijn en Colin van der Zanden werd het weer gelijk. ODO is een ploeg die conditioneel heel erg sterk is en daardoor in staat is om een hele wedstrijd bovenop je lip te verdedigen. Tot aan de 4-4 ging het gelijk op en toen sloeg Avanti een gat van drie doelpunten (4-7). Avanti pakte niet door en was verdedigend ook niet fel genoeg in de rebound. ODO kon daardoor vele malen per aanval schieten en had binnen tien minuten de stand weer gelijk getrokken. De ploegen zochten met een 8-8 ruststand de kleedkamers op.

Na de rust was het Avanti dat aanvankelijk steeds op voorsprong kwam, maar niet een marge van twee doelpunten verschil kon bereiken. Er waren wel voldoende schotkansen, maar de echte scherpte ontbrak deze middag. Ook ODO was niet vlekkeloos in de afronding want bij 10-11 werd de tweede strafworp gemist. Na de 11-11 en de 11-12 voorsprong door Colin van der Zanden sloeg ODO in vijf minuten toe en liep uit naar een 14-12 voorsprong. Verdedigend was Avanti deze middag niet altijd even scherp en kreeg een aantal knullige doorloopballen tegen. Het was aan Judith Molijn en een strafworp van D? Post (via Colin van der Zanden) te danken dat het weer gelijk werd. Coach Steven Mijnsbergen bracht Laura van Leersum en Stefan Hogervorst nog in de ploeg voor extra aanvallende dreiging. Die kwam er zeker en bij zijn eerste aktie kwam Stefan Hogervorst al vrij voor de korf, maar helaas wilde de bal er niet in. Eindstand 14-14.

Doelpunten: Colin van der Zanden (4), Judith Molijn (2), Koen Ruigrok (2), Ronald Struijk (2), Mariska Zuidervaart (2), D? Post en Fenna Teunissen.

Zaterdag 12 september speelt Avanti de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 15.30 uur wacht op het kunstgrasveld aan de Sportlaan in Pijnacker de confrontatie met Maassluis.