Werkzaamheden Oostweg Zoetermeer

Actueel 204 keer gelezen

Regio - De provincie Zuid-Holland start in oktober 2009 met onderhoudswerkzaamheden aan de Oostweg (N 470) in Zoetermeer. Het gaat om het weggedeelte tussen de rotonde Berkelseweg en de kruising met de Zuidweg. De kwaliteit van het asfalt op dit deel van de weg is slecht en moet vervangen worden. Daarnaast wordt de verkeersinstallatie bij Scheglaan vervangen en vindt er onderhoud plaats aan de viaduct. De totale werkzaamheden duren ongeveer acht weken, waarbij naar verwachting enkele weken in het voorjaar van 2010 gewerkt wordt.

Vanwege de hoge verkeersintensiteit van de weg wordt er niet gelijktijdig in beide rijrichtingen gewerkt. Allereerst werkt men aan de rijbaan richting Zoetermeer en de A12, vervolgens aan de rijbaan richting Pijnacker en Rotterdam. Er wordt alleen in de nachtelijke uren en in de weekenden gewerkt. De rijbaan is op weekdagen voor het verkeer afgesloten tussen 20:00 uur ?s avonds en 06:00 uur ?s ochtends. In het weekend is de weg gedurende 24 uur per dag afgesloten van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagochtend 06:00 uur.

Indien een rijbaan is afgesloten wordt het verkeer omgeleid. De omleiding wordt ter plaatse met omleidingsborden aangegeven. Het bedrijventerrein Lansinghage is tijdens de werkzaamheden bereikbaar vanaf de kant van de A12 via de Zilverstraat.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.n470.nl. Vragen en opmerkingen over het groot onderhoud kan men sturen naar n470@pzh.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant