Van de Gevel wil direct toezicht tunnel

Actueel 67 keer gelezen

Pijnacker - Raadslid Hanneke van de Gevel, zelf inwoonster van Klapwijk, heeft geschokt gereageerd op de bedreiging afgelopen weekend in de Klaproostunnel.

Zaterdagmorgen rond 02.00 uur werd een inwoner van Pijnacker bedreigd door twee donkere jongens. Hij wist het mes uit de handen van één van de daders te slaan.

"Ik roep al zo lang dat er meer moet gebeuren. Er wordt wel 82.000 euro uitgetrokken voor het handhaven van de homo-plek bij Ruijven, terwijl daar nog nooit iemand is opgepakt en de overlast minimaal is. Maar ik zie nog geen camerabewaking in de Klaproostunnel", aldus de politica van Eerlijk Alternatief.

Burgemeester Buddenberg intensiveerde in februari al de politiesurveillances rondom Klapwijk nadat een vrouw aangerand was en vier jongeren ernstig geïntimideerd waren in de tunnel.

De burgemeester schreef toen dat over zes maanden de veiligheid rond de Klaproostunnel zal worden geëvalueerd. In de evaluatie wordt gekeken of sprake was van een incidentele situatie of dat zich een structureel probleem voordoet. "Dit zijn geen incidenten meer", zegt Van de Gevel zondagmiddag in een telefonische reactie.

WEER GEWELDDADIG INCIDENT KLAPROOS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant