Brandweer beperkt brand tot slaapkamer

Actueel 18 keer gelezen

Ypenburg - De brandweer bluste vanmiddag rond half één een uitslaande brand aan het Van Dijkwater in Ypenburg. Door onbekende oorzaak was brand ontstaan in een slaapkamer op de begane grond. Bij dit incident raakte niemand gewond.

De meldkamer werd in eerste instantie gealarmeerd voor een brandlucht en rook nabij de betreffende woning. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een uitslaande brand op de begane grond. Een vrouw en een jong kind hadden de woning al zelfstandig ontvlucht.

Terwijl de brandweer de brand tot de slaapkamer beperkte, controleerde de ambulancedienst de vrouw en het kind. Zij hoefden niet vervoerd te worden naar een ziekenhuis. De schildpadden die de brandweer uit het huis redde, zijn in de tuin in veiligheid gebracht. Voor hen is de dierenambulance besteld.

De aangrenzende woning is gecontroleerd, maar de brand had zich daar niet uitgebreid. De slaapkamer van de woning waar het brandde is uitgebrand en rook en roet heeft zich verder door het huis verspreid.

Ter afronding heeft de brandweer de woning nog op giftige brandgassen gecontroleerd, voordat deze werd vrijgegeven. De Stichting Salvage werd ter plaatse verzocht om de bewoners te ondersteunen met de afhandeling van het incident.

> Beelden bij de buren

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant