Testtraject ruiterroute in De Balij open

Actueel 74 keer gelezen

Pijnacker/Zoetermeer - Staatsbosbeheer nodigt ruiters uit het vernieuwde deel van het ruiterpad in De Balij te testen. Het testtraject kan vanaf heden gebruikt worden. Het belooft een grote verbetering te zijn omdat de bodem geschikter is voor paarden en het ruiterpad is verbreed.

De bodem in De Balij, met een opbouw van klei op veen, is na regen niet overal goed begaanbaar voor ruiters. Het slechts begaanbare deel van de ruiterroute, nabij de Floriadeplas, is nu verbeterd. Het traject is verbreed aangelegd en volgestort met een speciaal leemzand. Staatsbosbeheer denkt dat dit type bodem het meest geschikt is voor het gebied en aansluit bij de wensen van ruiters. Bij gebleken succes wordt bekeken of en hoe de rest van de ruiterroute verbeterd kan worden. Hierbij streeft Staatsbosbeheer naar samenwerking met omliggende gemeenten en maneges.

Staatsbosbeheer heeft onlangs ook de markering van de ruiterpaden verbeterd en vraagt ruiters met klem de wandelpaden te ontzien. De wandelpaden zijn ook opgeknapt, maar zijn gevoelig voor betreding door paarden. Afdrukken van paardenhoeven horen thuis op het ruiterpad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant