Vijf nepwapens en één echt vuurwapen

Actueel 65 keer gelezen

Delfgauw - De politie kreeg zaterdag 22 augustus een melding dat enkele jongeren bij het Gouden Rijerplein in Delfgauw met vuurwapens speelden. Politieagenten waren snel ter plaatse, maar konden de jongeren niet meer achterhalen.

Een van de getuigen had van de jongeren foto’s gemaakt en overhandigde deze aan de agenten. Op basis hiervan kon de politie in de loop van het weekend vijf jongeren (13-19) aanhouden. Zondag 23 augustus vond een kind in de sloot aan de Zegge in Nootdorp een zak met daarin een vuurwapen. Het vuurwapen is veiliggesteld en wordt door de Technische Recherche onderzocht.

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze ‘look-a-likes’ echter verboden. Wie toch zo’n wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

Aangehouden voor bezit alarmpistool

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant