Couveusebaby in Reinier altijd dichtbij

Regio 64 keer gelezen

Delft - Bij het Reinier de Graaf ziekenhuis zijn ouders van een couveusebaby altijd dichtbij hun kind. Via de webtoepassing ‘Hallo Baby’ op de website van het ziekenhuis kan de ontwikkeling van de pasgeborene op de afdeling neonatologie 24 uur per dag overal ter wereld worden gevolgd. Daar is wel het persoonlijke wachtwoord van de ouders voor nodig.

Wanneer de moeder na de bevalling nog in het ziekenhuis moet blijven, kan zij haar kind vanuit het kraambed volgen via een laptop. Ouders van zieke of te vroeg geboren baby’s worden op deze manier zoveel mogelijk betrokken bij de zorg voor hun kind. Dit past bij de ontwikkelingsgerichte zorg die op de afdeling centraal staat.

De uitbreiding van vijf tot dertig babycams is mogelijk gemaakt door een schenking van Stichting Dada. Zij zet zich in voor extra zorg aan kinderen in Nederlandse zorginstellingen. Grada Buzing, teamleider neonatologie, is blij met de royale schenking van Dada. “Nu kunnen we alle ouders de mogelijkheid bieden hun baby dag en nacht vanaf huis of een andere plek te bekijken. Trouwens, ook voor familie en kennissen die ver weg wonen zijn de babycams een uitkomst.”

De Reinier de Graaf Groep is een algemeen ziekenhuis dat zich richt op de inwoners van Delft, het Westland, Voorburg, Rijswijk, Den Haag-zuidwest en de plaatsen Pijnacker, Nootdorp en Ypenburg: een gebied waar ruim 300.000 mensen wonen en werken.

Tot de Reinier de Graaf Groep behoren de ziekenhuizen in Delft en Voorburg, het Behandelcentrum Westland in Naaldwijk en het Gezondheidscentrum De Reef in Ypenburg.

De Reinier de Graaf Groep maakt deel uit van de STZ; Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen. Dit is een samenwerkingverband van topklinische opleidingsziekenhuizen die hooggespecialiseerde zorg kunnen verlenen. www.rdgg.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant