Bewoners Noord mogen brainstormen

Actueel 86 keer gelezen

Pijnacker – De bewoners van Pijnacker-Noord krijgen van de nieuwe wethouder Hans de Jong de kans om nog eens uitgebreid met de gemeente te brainstormen over wat goed is voor de jaren zestig wijk.

Al jaren zijn er plannen om de wijk een facelift te geven. Enerzijds moet er meer groen komen maar om dat te kunnen betalen, wil de gemeente wel nieuwe woningen erbij bouwen. Terwijl de wijk al als dicht bebouwd te boek staat.

Ook is er veel discussie over de verkeersafwikkeling: moeten er wel of geen drempels komen op de hoofdwegen, mag daar straks vijftig of dertig worden gereden? Als het dertig wordt, kan of wil de bus er dan nog wel door en wat gebeurt er met de Ronde van Pijnacker?

Wil Bossche van de RvP kwam trouwens vorige week inspreken in de commissie en deelde mee dat de organisatie geen alternatief heeft en graag gebruik blijft maken van het huidige parcours.

Wethouder Hans de Jong, die deze klus heeft overgenomen van collega Kees van der Kraan, wil in elk geval niet op een doodlopende weg terecht komen en nog eens met de bewoners open brainstormen. Dat is beter dan weer een stormachtige bewonersbijeenkomst. De Jong kreeg zelfs applaus van voorzitter John van Beusekom van de Bewonersvereniging Noord.

Overigens is het niet de bedoeling dat het masterplan en het daaruit voortgevloeide raamplan van tafel gaan. Dat blijft de basis voor de brainstorm die duidelijk moet gaan maken: wat willen we nou, wat kost dat en wat gaan we nou concreet doen?

Presentatie Raamplan Pijnacker-Noord

Noord krijgt tijd om plannen te bekijken

Ingezonden: dertig kilometer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant