Biedt afval op de juiste manier aan

Gemeente 185 keer gelezen

De gemeente Pijnacker-Nootdorp constateert regelmatig dat er huisvuil naast ondergrondse containers staat. Helaas heeft dit een aantrekkende werking op anderen, die hun vuil er ook bij plaatsen, waarna er meer kans ontstaat op ‘zwerfvuil’.

Oud papier, karton, glas en textiel moet u aanbieden in (en dus niet naast) verzamelcontainers bij milieuparken of het afvalbrengstation. Ook overige afvalstoffen mogen niet naast de container worden geplaatst. Zo houdt u wegen en pleinen netjes. Bij overtredingen past de gemeente ‘spoedeisende bestuursdwang’ toe. Dit betekent dat medewerkers het vuil doorzoeken en dat de kosten voor rekening van de overtreders zijn: € 87,50.

Als de container vol is, wacht dan met het aanbieden van huisvuil totdat deze is geleegd of neem contact op met Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex, om hen te laten weten dat de bak moet worden geleegd.

Grofvuil

Grofvuil kunt u brengen naar het afvalbrengstation van Avalex. Is dat niet mogelijk, dan kan Avalex het tegen betaling ook voor u ophalen. Maak hiervoor een afspraak via www.avalex.nl. Klein chemisch afval is schadelijk voor het milieu en moet u apart inleveren bij het afvalbrengstation aan de Molenweg 61 in Nootdorp. Openingstijden: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, kijk dan op www.avalex.nl of bel tussen 08.00 en 17.00 uur naar 0900 - 0507 (lokaal tarief). Neem uw Avalexpas mee als u naar het afvalbrengstation gaat. Heeft u geen Avalexpas of bent u deze kwijtgeraakt, dan kunt u een nieuwe pas aanvragen op www.avalex.nl. Een nieuwe pas kost € 10,-.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant