Iets extra’s voor minima

Gemeente 84 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - December is voor veel mensen een dure maand. Zeker voor wie een bijstandsuitkering heeft of een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Deze huishoudens krijgen van de overheid iets extra’s.

In december 2008 hebben zij recht op een eenmalige gift van vijftig euro. De gemeente Pijnacker-Nootdorp doet mee aan deze actie. Wie een bijstandsuitkering heeft, krijgt het geld automatisch voor de kerstdagen op zijn rekening gestort. Daar hoeft u dus niets voor te doen. Ontvangt u géén bijstandsuitkering? Dien dan zelf een aanvraag in bij de gemeente.

Hoe werkt het?

Op de website 50eurovoorminima.nl kunt u snel en eenvoudig berekenen of u recht heeft op de vijftig euro. Is dat het geval, neem dan contact op met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente over hoe de vijftig euro in uw portemonnee belandt.

Waarom deze gift?

Het kabinet wil mensen die het hard nodig hebben een steuntje in de rug geven. Daarom heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vijftig miljoen euro uitgetrokken voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Een gift van vijftig euro per huishouden. Misschien blijkt uit uw aanvraag dat u ook recht heeft op andere vergoedingen van de gemeente. Honderdduizenden huishoudens met een laag inkomen blijken hier namelijk geen gebruik van te maken. Ze laten het geld liggen, vaak omdat ze denken er niet voor in aanmerking te komen.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website www.50eurovoorminima.nl of op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wie geen toegang tot internet heeft, kan ook telefonisch contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente via tel. 14 015.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant