RKDEO verliest met 1-8 tegen Wilhelmus

Sport 61 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - SV Nootdorp, dat de punten hard nodig heeft, leek zaterdag op een overwinning af te stevenen.

In de matig eerste helft produceerde invaller Akif Sen een schuiver in de richting van het Haaglandia doel en zag dat de bal onderweg nog even aangeraakt werd door Jack van Brummelen. Hierna caramboleerde de bal het doel in.

Het tweede deel, met kansen voor Nootdorp, was heel wat levendiger. Twee minuten voor het eind sloeg het noodlot voor Nootdorp toe omdat Badé Onigbogi de 1-1 binnenkopte.

DSVP miste zaterdag een groot aantal basisspelers, wat vooral in de beginfase te merken was. Nadat een doelpunt van de Westlanders (buitenspel) was afgekeurd, scoorde Kester wat later een treffer die wél geteld werd. Op slag van rust, DSVP was beter in de wedstrijd gekomen, hield de doelman een pegel van DSVP’s Kevin Roepman schitterend uit zijn doel.

In de tweede helft liep DSVP storm, maar Rob Meijer en Bart Snijder hadden geen geluk in de afwerking. Via een counter scoorde Honselersdijk in de slotfase nog een tweede doelpunt (2-0).

Ook RKDEO was zondag, tegen Wilhelmus, verre van volledig. RKDEO zal met weinig plezier aan deze wedstrijd terugdenken. De ploeg van scheidend trainer Corné van Doorn kreeg met maar liefst 1-8 de kous op de kop. Bij rust was de stand 1-5. Bart van de Sande komt de eer toe uit een vrije trap het Nootdorpse doelpunt gescoord te hebben.

In de tweede helft waren er nog wel wat mogelijkheden voor RKDEO, maar de fuseliers van Wilhelmus schoten nog driemaal raak. Komende zondag komt ADO-Den Haag naar Sportpark centrum.