Avanti winnaar in doelpuntenfestijn

Sport 56 keer gelezen

Pijnacker – In de eerste serieuze krachtmeting van dit zaalseizoen bleek Avanti over meer schotkracht te beschikken dan tegenstander ONDO. In een zeer doelpuntrijke wedstrijd met maar liefst eenenveertig doelpunten was Avanti de verdiende winnaar. Eindstand 24-17.

Nadat Avanti de eerste twee wedstrijden redelijk gemakkelijk gewonnen had stond afgelopen zaterdag de confrontatie met ONDO op het programma. De wedstrijden tegen deze ploeg uit ’s Gravenzande staan altijd bol van de spanning en emotie. De vorm van de dag bepaalt vaak wie als winnaar uit de strijd naar voren komt. Vorig seizoen hadden beide teams elkaar vijf keer ontmoet waarbij elk team twee wedstrijden won en het éénmaal gelijk werd.

Met de van een schorsing teruggekeerde Laura van Leersum in de gelederen verscheen Avanti voor het eerst sinds maanden weer voltallig aan de start. Direct in de eerste aanval was het Colin van der Zanden die het openingsdoelpunt verzorgde, maar ook ONDO was in de eerste aanvalsopzet succesvol. Avanti pakte vervolgens als eerste een twee puntenvoorsprong op 4-2, maar ONDO trok de stand weer recht en nam het initiatief in het scoreverloop over. Met nog één minuut op de klokken voor het rustsignaal keek Avanti tegen een 9-10 achterstand aan. In deze (lange) laatste minuut wist Avanti maar liefst driemaal van afstand te scoren en zocht met een 12-10 voorsprong de kleedkamers op.

Na de rust was het de tweede aanval die tot tweemaal toe de marge wist uit te breiden naar vier. Via Ronald Struijk en Mariska Zuidervaart werd het eerst 16-12 en later 18-14. Het was de kracht van Avanti deze wedstrijd dat er over alle schijven gescoord werd waar ONDO vooral afhankelijk was van het scorende vermogen van de heren. Verder had Avanti aanvallend goed de rebound en wist David Post in de tweede helft nagenoeg alle luchtduels van Barry Schep te winnen en daarnaast ook nog driemaal te scoren. Het venijn zat, net als in de eerste helft, in de staart en Avanti bleef tot de laatste seconden scherp en behaalde daarmee een ruime 24-17 overwinning.

Doelpunten: Dé Post (6), Fenna Teunissen (4), Mariska Zuidervaart (4), David Post (3), Ronald Struijk (3), Colin van der Zanden (3) en Laura van Leersum.

Aanstaande zaterdag speelt Avanti om 19.40 uur in sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel tegen het eveneens ongeslagen KOAG.