LadiesNight trekt vrouwen én verkeer aan

Actueel 51 keer gelezen

Pijnacker - De evenementenkalender van Pijnacker en mogelijk ook Zoetermeer is een evenement rijker: de LadiesNight van Intratuin. Het was tot in de wijde omtrek, maar ook in de tuincentra zelf, een ‘vrouwelijk gekkenhuis’, woensdag 19 november.

Om het positief te houden: de LadiesNight voorzag duidelijk in een behoefte. De formule was leuk bedacht. Vrouwen bekijken de kerstshow van Intratuin en krijgen daarbij ook wat aantrekkelijke diensten en producten van andere winkels en zaken voorgeschoteld. Centre du Lac was er met onder meer een stoelmassage, Rombout Kappers leukte je haar op, Sportschool Koster legde een en ander uit over sport en dans, bij Telstar Media kon je omlijst op de foto, No 13 verzorgde een modeshow en deelde met medewerking van Van den Berg Rozen een roos uit, enzovoort.

Gratis naar binnen en dan ook nog aardigheidjes en cadeautjes krijgen van aantrekkelijke en aansprekende deelnemende bedrijven, daar wilde vrouwelijk Haaglanden en Rijnmond wel op af komen. En dat gebeurde ook, al slaagde niet iedereen er in de Intratuin te bereiken.

In Pijnacker stond het verkeer op een bepaald moment op alle toegangswegen muurvast: Delftsestraatweg, Westlaan, maar ook de Nootdorpseweg/Oudeweg tot voorbij de molen, de Vlielandseweg tot de Katwijkerlaan en de Klapwijkseweg tot voorbij de Ontmoetingskerk.

Uiteindelijk kwam de politie erbij en die kon niet anders doen dan wat ook bij Ikea op zondag wel eens gebeurt: de afrit afsluiten, zodat het verkeer wel weer in beweging moet komen.

Veel bezoekers die al lange tijd in de rij stonden, kregen te horen dat ze maar beter door konden rijden of terug gaan. Intussen stond bij Intratuin ook een rij wachtenden voor de toegangsdeur, maar de file daar loste zich wel redelijk snel op.

Binnen kregen de dames een lekker welkomstdrankje dat het ‘filewachten’ enigszins ‘verzoette’. Het was vervolgens schuifelen en een beetje wringen, maar de stemming bleef van begin tot eind prima en de meeste ‘ladies’ keken aan het eind van de rit positief terug op de LadiesNight, die zonder twijfel op de een of andere manier een vervolg krijgt. Al was het alleen maar voor de mensen die het einddoel van de reis – een gezellige LadiesNight – niet hebben bereikt. “Wij vinden het natuurlijk leuk, dat er zo veel belangstelling voor was maar we hebben ons wel er op verkeken dat het zo druk zou worden. Voor de gedupeerden vinden we heel jammer. We gaan er nog eens goed over praten hoe we de volgende keer de drukte beter kunnen stroomlijnen. Misschien moeten we er wel een hele dag voor uittrekken. Belangstelling is er in elk geval genoeg”, aldus bedrijfsleider Raymond den Outer die zich woensdagavond prima thuis voelde als een van de weinige mannen tussen duizenden vrouwen.

Op de foto geweest tijdens LadiesNight?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant