Rabobank: 'geen skimslachtoffers Tinq'

Actueel 50 keer gelezen

Pijnacker - Een woordvoerder van de Rabobank heeft woensdagavond laten weten dat het nep betaalautomaat bij tankstation Tinq in Delfgauw zeer waarschijnlijk geen slachtoffers heeft gemaakt.

Maandagavond werd door een oplettende automobilist een vals pinautomaat ontdekt. Hij schakelde meteen de plaatselijke politie in.

"Ook benadrukken wij graag dat als er mensen de dupe worden van een skimmer, wij zelf contact opnemen met gedupeerden. Mensen hoeven geen contact op te nemen met de bank. Mochten er vreemde transacties worden waargenomen, dan raden wij uiteraard wel aan om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met uw bank", aldus de Rabo-woordvoerder.

Camerabeelden

Een woordvoerder van Tinq gaat nog een stapje verder, volgens hem hoeft geen enkele klant zich zorgen te maken over zijn bankrekening. "Dat weten we zeker na het bekijken van videobeelden." Uit de video-opname blijkt namelijk dat de skimapparaten afgelopen maandag rond kwart over drie 's middags geplaatst zijn op twee betaalautomaten. Tussen de plaatsing en kwart voor zeven 's avonds, het moment waarop de politie de valse toetsenborden weghaalde, is de crimineel niet meer langsgeweest.

"Hij heeft de gegevens dus niet kunnen uitlezen om er valse passen mee te maken,'' benadrukt een woordvoerder van Tinq vandaag in het Algemeen Dagblad. Overigens zijn er haarscherpe beelden gemaakt van de dader. De beelden zijn momenteel in handen van de politie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant