Skimmers slaan toe bij Tinq in Delfgauw

Actueel 106 keer gelezen

Delfgauw - Wie onlangs heeft gepind bij het tankstation Tinq in Delfgauw loopt het risico binnenkort een geplunderde rekening aan te treffen.

Automobilisten blijken daar namelijk de dupe te zijn geworden van skimmers. Zij hangen kleine cameraatjes op om de code te lezen en plaatsen een soort van ‘kopieerapparaat’ over de gleuf heen waar de pinpas ingaat. Het ‘kopieerapparaat’ werd gisteravond ontdekt door een automobilist toen hij wilde betalen voor een tankbeurt.

“Het toetspaneel zag er anders uit dan normaal gesproken, en er zat een ophoging voor de pinpas-invoer”, aldus de tanker die meteen de politie belde. Agenten hebben het skimmingapparaat verwijderd. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen slachtoffer zijn geworden.

Skimming

Skimming is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van pinpas- of creditcardgegevens. Meestal wordt voor dit doel een pinautomaat in een onbewaakt ogenblik “bewerkt”, zodat een argeloze klant, die een transactie verricht niet merkt dat zijn gegevens gekopieerd worden. Daarbij wordt door middel van diverse trucs, zoals een erbij geïnstalleerde minicamera of “over de schouder meekijken”, de pincode afgekeken. Later kan dan de pas nagemaakt worden en wordt er geld van de betreffende rekening mee opgenomen.

Bescherm uw pincode

De pincode is de sleutel tot uw geld. Zonder deze pincode kunnen criminelen geen geld van uw rekening opnemen. U dient daarom te allen tijden uw persoonlijke pincode geheim te houden. Daarom is het zeer belangrijk dat u de pincode tijdens het intoetsen afschermt en dat u zich tijdens de geldtransactie niet laat afleiden.

Roemeen met skimapparatuur aangehouden

> PINnen. Hou je hoofd erbij

Skimmers slaan toe op Raadhuisplein

Geld terug na skimming pinautomaat

Reactie politie op aangifte skimmen

Grote pinpasfraude in Pijnacker

Goedkoop tanken in Pijnacker-Nootorp

Tinq in de nachtelijke uren dicht

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant