Avanti slaat toe in tweede helft

Sport 128 keer gelezen

Wageningen - Avanti heeft de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie gewonnen. In Wageningen werd SSS met 11-16 verslagen na een belabberde eerste helft. In de tweede helft stelde de ploeg van Steven Mijnsbergen orde op zaken en won met ruime cijfers.

Avanti begon deze avond zeer gehavend aan de strijd. Laura van Leersum en David Post waren nog geschorst en vorige week donderdag is Kirsten Post tijdens de training geblesseerd geraakt aan haar enkel. Dus werd het tweede team (dat tegelijkertijd in Hardinxveld speelde) aardig leeg getrokken omdat Laurens Post en Mirjam Duin in de basis begonnen en Judith Molijn en Floris Kranenburg mee moesten als reserve.

Er werd gespeeld in een matig verlichte sporthal en Avanti had in de beginfase moeite met het vinden van de korf. De sporthal heeft ongeveer hetzelfde bouwjaar als de al vergane Steinbachhal en veel deed aan deze oude hal herinneren. Aanvankelijk ging het scoreverloop gelijk op waarbij Avanti steeds het initiatief nam, maar na de 4-4 kwam Avanti bijna een kwartier niet meer tot scoren. SSS deed dit wel en liep weg naar 7-4. Na de 7-5 van Mariska Zuidervaart werd de ruststand 8-5. SSS had in deze eerste helft veel rebound in de aanval en kreeg alle gelegenheid om lange aanvallen op te zetten en veel te schieten.

In de tweede helft gooide Avanti het over een andere boeg. Er werd verdedigend veel meer druk gegeven en er was meer aandacht voor de stelende rebound. Twee snelle doelpunten van Colin van der Zanden en Mirjam Duin gaven weer de aansluiting. Maar SSS zag toch nog kans om naar een verschil van vier uit te lopen (11-7). Avanti had duidelijk meer kwaliteit in huis en had zich moeten schamen als er in Wageningen verloren was. Dit gebeurde niet want de ploeg van Steven Mijnsbergen hervond zich en kwam eerst naast SSS en ging er vervolgens fors overheen. De wedstrijd werd mooi afgesloten met een "hoekie" (schot uit de hoek van het vak) van Ronald Struijk. Eindstand 11-16.

Doelpunten: Mariska Zuidervaart (4), Dé Post (3), Mirjam Duin (2), Ronald Struijk (2), Colin van der Zanden (2), Kitty van der Ende, Laurens Post en Fenna Teunissen.

Aanstaande zaterdag speelt Avanti om 18.50 uur in sporthal De Viergang tegen VIKO uit Vianen. De toegang is gratis.