Brievenbussen nu al versmald

Regio 32 keer gelezen

Haaglanden - Ook dit jaar treft TNT Post vroegtijdig maatregelen om schade aan post van klanten en aan brievenbussen te voorkomen. TNT Post en haar klanten ervaren grote overlast door vuurwerkschade.

Tijdens de Kerst en Nieuwjaarsperiode van 2007 zijn door vuurwerkvandalen 1.100 brievenbussen beschadigd. De schade voor TNT Post bedroeg ruim een miljoen euro. Dit bedrag betreft alleen de directe schade aan de brievenbussen en is exclusief de schade aan de post en de personeelsinzet die benodigd is voor het verwerken van beschadigde post.

Preventieve maatregelen

Sinds donderdag worden brievenbusversmallers geplaatst op zogenaamd hoog risicobussen. Dit zijn brievenbussen die de afgelopen jaren veelvuldig door vuurwerk zijn vernield. De inwerpopeningen van deze brievenbussen wordt versmald.Vanaf 12 december zullen alle brievenbussen worden voorzien van brievenbusversmallers.

TNT Post ziet de mate waarin vuurwerkvandalisme voorkomt als een maatschappelijk probleem. Een probleem dat zonder extra maatregelen ieder jaar erger wordt. TNT Post ziet zich daarom genoodzaakt ook dit jaar in een zeer vroeg stadium extra maatregelen te treffen om zoveel mogelijk schade aan post van klanten en schade aan brievenbussen te voorkomen.

Ypenburg heeft dus hoog risicobussen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant