Terugblik op voetbalweekend

Sport 95 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Na een paar onrustige weken, waarin trainer John Karelse aan de kant werd gezet en een paar spelers er de brui aangaven, heeft SC Nootdorp zich zaterdag, in een sterk gewijzigde opstelling, weer met voetballen bezig kunnen houden.

Na een goede kans voor Jack van Brummelen was het toch Duno dat, via Wesley Spaans, op voorsprong kwam. Daar bleef het bij hoewel Nootdorp in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker kwam. Keeper Fabian Colpa behoedde voordien Nootdorp overigens voor een grotere achterstand.

DSVP kwam op eigen veld tot een 3-0 overwinning op hekkensluiter Kagia. Al in de derde minuut kopte Roel van der Weerd, na een hoekschop van Michiel van Atten, raak. Tot ver in de tweede helft bleef de 1-0 stand, omdat DSVP een aantal goede mogelijkheden ongebruikt liet, op het bord.

Tien minuten voor het eindsignaal bracht trainer Marcel de Letter Bart Snijder in het veld. Die scoorde in korte tijd tweemaal en stelde zodoende de zege veilig. Zaterdag gaat DSVP op bezoek bij SEV.

Tegen koploper SVV/SMC heeft Oliveo op de Groene Wijdte een 0-3 nederlaag geleden. Deze stand was, door een hattrick van Duroc Ureban, al bij de rust bereikt. In de tweede helft drong Oliveo wat aan, wat tot een paar mogelijkheden leidde. Gescoord werd er echter niet.

Oliveo doelman Haak stopte op knappe wijze nog een toegekende strafschop. In de tachtigste minuut belandde de bal, na een goed schot van Leroy Verstegen op de lat boven de Schiedamse keeper.

Ook RKDEO stapte, tegen VELO, met een nederlaag van het eigen kunstgras. Met ditmaal Martijn Goeman in het doel voor de geblesseerde Dennis Hendriks, werd het 0-1 voor de ploeg uit Wateringen. Deze stand was ook al bij de rust bereikt. Het was het Sven Verbeek die, nadat hij wat gelukkig in balbezit was gekomen, voor 0-1 zorgde.

Hoewel RKDEO na de rust loerde op de gelijkmaker was VELO toch met meest gevaarlijk. Het bleef echter bij 0-1. Zondag reist DEO af naar VCS.