Nederlaag voor SV Nootdorp en DSVP

Sport 49 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Na de 5-1 overwinning van de vorige week op Moordrecht, deed Oliveo het afgelopen zondag bij Delfia nog eens dunnetjes over. Ook daar won Oliveo met 1-5.

Voor de rust, na een combinatie met scheidsrechter Schellingerthout, scoorde John Ruigrok 0-1. Kort na de hervatting kopte Tim van Rheenen, na een gave voorzet van Leroy Versteegen 2-0 tegen het net. Direct hierna kreeg de scheidsrechter een conflict met de Delfia grensrechter, wat de vlaggenist een rode kaart opleverde.

Wat later kon ook een Delfia speler vertrekken. Hierna was het snel gedaan met Delfia, dat deze week nog van trainer wisselde. Marc Jansen bracht de stand op 0-3, waarna Delfia nog wat terug mocht doen. De Delftse vreugde was van korte duur omdat Versteegen, die als invaller het veld in was gekomen, uit een vrije trap de stand op 1-4 bracht. Uiteindelijk bepaalde Tim van Rheenen, met zijn tweede treffer van de middag, de eindstand op 1-5. Op 25 oktober komt koploper SVV/SMC naar De Groene Wijdte.

RKDEO veroverde bij het GDA een kostbaar punt (1-1). Al in de zevende minuut kwam DEO op voorsprong. Lennart Hilkhuijsen stelde Roeland Fonkert in staat doeltreffend uit te halen (0-1). Bijna nog werd het 0-2, maar de GDA doelman voorkwam dit door een vrije trap van Eric Mooijman buiten de palen te houden. Via een fraaie treffer kwam de gelijkmaker wat later toch op het bord. In de tweede helft zag DEO, met dank aan Pim Lakens en keeper Dennis Hendriks, kans om stand te houden.

SV Nootdorp en DSVP leden beiden een nederlaag. DSVP ging bij Roodenburg met 3-0 ten onder. Het hielp de Leidenaren in de eerste helft in het zadel door een eigen doelpunt. In de tweede helft scoorde de kampioenskandidaat nog tweemaal. Nootdorp kwam tegen DSO, door een doelpunt van Niels Schoonen, al snel op achterstand. Sander Jansen leek daarna de gelijkmaker in te koppen maar een Zoetermeerse verdediger haalde de bal van de doellijn. In de tweede helft was Nootdorp veel aan de bal, maar het kwam niet tot scoren.