Mooi en vitaal Delfland

Gemeente 284 keer gelezen

Pijnacker - Bestuurders van diverse overheidspartijen ondertekenden donderdag 25 september de ambitieverklaring ‘Hof van Delfland’.

Daarmee zetten zij zich in voor bescherming, ontwikkeling en beheer van dit groengebied. Het Hof van Delfland omvat het kerngebied van het groengebied van Midden Delfland: de Ackerdijkse Plassen, Broekpolder, Midden-Delfland en Oude Leede. Met de ambitieverklaring wordt een proces gestart om te komen tot het instellen van een Hof van Delflandraad. Deze raad moet ervoor gaan zorgen dat de landschappelijke, economische, ecologische en cultuurhistorische kwaliteiten bewaard blijven.

Beschermende status

De Hof van Delflandraad moet de huidige Reconstructiecommissie opvolgen die was gebaseerd op de Reconstructiewet Midden-Delfland, die het gebied een beschermende status gaf. Ook is er straks een nieuwe beschermende status die past bij het landschap dat waardevol is voor de Randstad.

Betrokken partijen

Alle bestuurders, van het ministerie van LNV tot de provincie, het stadsgewest, het hoogheemraadschap en omringende gemeenten, waaronder Pijnacker-Nootdorp, hebben afgesproken om in hun plannen en projecten rekening te houden met de ontwikkeling van het gebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant