Doelpunten op glibberige grasmat

Sport 72 keer gelezen

Pijnacker - DSVP heeft zich uitstekend hersteld van de 6-0 zeperd bij Forum Sport. Het won zaterdag met 3-0 van Oegstgeest.

Door een doelpunt van Michiel Van Atten kwam DSVP al snel aan de leiding. Het had bovendien wat mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar de betere kansen waren voor Oegstgeest. In de tweede helft speelde DSVP aanzienlijk beter. Via een kopbal van Van Atten werd het 2-0 en in de slotfase stelde hij Kevin Roepman in de gelegenheid de eindstand op 3-0 te bepalen.

SV Nootdorp leed bij fusieclub SVC’08 een gevoelige 2-1 nederlaag. Via Gregory Geybi kwam Nootdorp nog wel aan de leiding, maar nog voor de thee trok SVC de stand weer gelijk. Kort na de hervatting kwam SVC vanuit een scrimmage na een hoekschop op een voorsprong (2-1). Nootdorp zocht hierna de aanval, maar verder dan een bal op de lat na een inzet van Jack van Brummelen kwam Nootdorp niet. Zaterdag komt het altijd lastige DSO op bezoek.

RKDEO leverde zondagmiddag een uitstekende prestatie door met 1-0 van het Leidse UVS te winnen. Roeland Fonkert werd de held van de dag door het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. Onder barre weersomstandigheden zag DEO kans om de aanvallen van UVS steeds te pareren. In de spannende slotfase, met bijna vijf minuten extra speeltijd, hield RKDEO goed stand en kon de ploeg van trainer Corné van Doorn drie waardevolle punten bijschrijven.

Ook Oliveo kwam tot winst: het versloeg in een natte en winderige ambiance op een spekglad veld Cromvliet met maar liefst 5-1 en draait nu knap mee in de kop van 3B. Door doelpunten van Björn Raven en Tim van Rheenen ging Oliveo met een 2-0 voorsprong naar de thee. Nadat Cromvliet tot 2-1 was teruggekomen stevende Oliveo, door treffers van Raven, Marc Janssen en Gerben Pels af op een afgetekende 5-1 overwinning. Komende zondag gaat Oliveo op bezoek bij Delfia.