Rugby League in Nootdorp

Sport 195 keer gelezen

Nootdorp - Op vrijdag 8 augustus heeft Nootdorp voor het eerst kennis gemaakt met een fantastische wedstrijd van de Rugby League.

Er waren zeker 300 toeschouwers aanwezig om getuige te zijn van een spannende wedstrijd tussen een Nederlands XIII team en een team van de wereldberoemde Oxford University Old Boys bij voetbalclub RKDEO

De avond begon met een voorprogramma van de Nootdorpse talenten het zangduo en zusjes Saskia en Maaike Koele en vader en dochter Fred en Stephanie van de Sande. Zij zetten de toon van de avond.

Het Nederlandse team, bestaande uit dertien spelers op het veld, bevatte acht spelers van het Nootdorpse team De Nootdorp Panthers. Een daarvan was de gigantische voorwaardse speler Vincent Skipper die het publiek wist op te zwepen met enorme sprints, gigantische tackles en twee tries (scores).

De Nootdorpse spelers Carlos Kuijten (man of the match) en Benjamin Blom maakten samen met Jamie Groeneweg (team Capelle) en Job Schult (team Gouda) de scores compleet. Zeventienjarige Auke Idzerda van Gouda maakte met de kicks tussen de palen (conversies) de eindstand op 36-36.

Scheidsrechter Dave van Zeijst had de wedstrijd goed onder controle. De discipline en het respect van beide teams naar de scheidsrechter en elkaar verraste menig normaliter voetbalsupporter die naar de full contact sport kwamen kijken. Dit is toch een groot bewijs van sportiviteit.

Het eindresultaat van 36-36 was uiteindelijk minder belangrijk dan de indrukken die zijn achtergelaten door beide teams van een fantastische wedstrijd Rugby League.

De hoogtepunten van de wedstrijd zijn hier onder te bekijken. De hele wedstrijd is hier te bekijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant