Uitspraak Raad van State inzake Heron

Gemeente 76 keer gelezen

Pijnacker - Op 21 september 2007 heeft de Minister van VROM goedkeuring onthouden aan het provinciale bestemmingsplan voor Bedrijvenpark Heron.

De gemeente was het wel eens met die onthouding van goedkeuring, maar niet met de motivering die daaraan ten grondslag ligt. Om die reden is beroep ingesteld. Kern van het geschil was de vraag of van de gemeente verlangd kan worden dat een specifieke bestemming ten behoeve van autodemontagebedrijven in het bestemmingsplan opgenomen moet worden. Zowel de gemeenteraad als het college waren van mening dat dat in dit geval niet kan. Bij de behandeling van het beroep ter zitting is de Raad van State gevraagd zich daarover uit te spreken.

Uitspraak Raad van State

De Raad van State geeft in zijn uitspraak aan “dat een dergelijke specifieke bestemming gerechtvaardigd kan zijn indien daarvoor voldoende aanleiding bestaat”. De gemeente betreurt het dat de Raad van State in zijn uitspraak niet heeft aangegeven of voor een specifieke bestemminglegging in deze concrete situatie voldoende aanleiding wordt gezien.

Reactie gemeente

Het provinciebestuur heeft de gemeente per brief van 22 juli jl. verzocht de ontwikkeling van Bedrijvenpark Heron zelf ter hand te nemen en in gesprek te gaan met enkele geïnteresseerde autodemontagebedrijven. De gemeenteraad heeft op 25 september jl. het college opgedragen deze gesprekken – onder voorwaarden – aan te gaan. Of het provinciebestuur met die voorwaarden kan instemmen, moet worden afgewacht.

Het gemeentebestuur vertrouwt in ieder geval op een goede afloop van het conflict met de provincie en op een herstel van de bestuurlijke verhoudingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant